Trending

MITEF Greece Startup Competition: Οι 10 finalists

Στις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, στο πλαίσιο του 5th Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με στόχο να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνολογίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον δεύτερο κύκλο του!

Οι 10 ελληνικές startups που αναδείχθηκαν μέσα από τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία είναι, σε αλφαβητική σειρά, οι ακόλουθες:

Active Social Networking (ASN)
CityCrop Automated Indoor Farming
Cube RM
Entranet
Exclusivi
Fresh Strips
OpenIchnos
SentiGeek
Spotawheel
Tesibit

Οι 24 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο 3μηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω έμπρακτης καθοδήγησης και ειδικών εργαστηρίων σε θέματα business skills και παράλληλα να διερευνήσουν συνεργασίες για τη μετέπειτα αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά.



Οι 24 ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό αξιολογήθηκαν από την ακόλουθη κριτική επιτροπή:

Αρίστος Δοξιάδης, Venture Capital Professional
Μαρία-Λίζα Φαρμακίδη, Financial Markets Advisory, Banking Supervision & Debt Capital Markets Professional
Μαρίνα Χατσόπουλος, Επιχειρηματίας & Angel Επενδυτής
Δημήτριος Ιωαννίδης, Συνεργάτης, Ioannidis & Megaloudis LLC
Αντώνιος Κόνδης, Ιδρυτής, Icarus Sailing Media
Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, INTRASOFT International
Αλέξανδρος Μούκας, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής, Velti.com
Λουκάς Πιλίτσης, Venture Capital Investor
Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγράμματος, The Hellenic Initiative
Γεράσιμος Σπυριδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Bank Julius Baer
Ίων Τσάκονας, Διευθύνων Σύμβουλος, PJ TECH CATALYST
Κωνσταντίνος Βαρυμποπιότης, Angel Επενδυτής, Kgv Ltd.

Σημειώνεται πως οι τελικοί τρεις νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρίας τους. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών ενδεικτικά συγκαταλέγονται συμβουλευτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από την ΕΥ, εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού από την Korn Ferry|HayGroup κ.α. Ωστόσο σημαντικό όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Τον διαγωνισμό υποστηρίζει ενεργά η INTRASOFT International. Συγκεκριμένα η INTRASOFT θα δημιουργήσει ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών, τεχνογνωσίας και δικτύωσης με την αγορά για μία από τις 10 φιναλίστ του διαγωνισμού, η οποία θα εστιάζει σε τομείς όπως Big Data, Internet of Things και Smart Cities. Η εταιρία θα επιλεγεί σύμφωνα με τη βαθμολογική της κατάταξη και θα ανακοινωθεί στην Τελετή Λήξης και Απονομής Βραβείων του διαγωνισμού στις 6 Ιουλίου. Το εν λόγω πρόγραμμα «επιταχυντής» θα διενεργηθεί μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Οι 10 ελληνικές startups που αναδείχθηκαν μέσα από τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία είναι, σε αλφαβητική σειρά, οι ακόλουθες:

Active Social Networking (ASN)

Industry: Software



H ομάδα αποτελείται από τους Σταμάτη Πουλημένο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αναστάσιο Οικονομίδη, CTO, Μαρία Τσολακίδου, Web Marketing Manager, ενώ απασχολούνται 2 ακόμα συνεργάτες.

Η λύση ISTMOS της ASN είναι ένα σύστημα ελέγχου και ειδοποιήσεων, που διασφαλίζει την ποιότητα του εμφιαλωμένου οίνου κατά τη διακίνηση και αποθήκευση μέχρι τον καταναλωτή, διαμέσου της συνεχούς παρακολούθησης των συνθηκών φύλαξης. Οι κανόνες, κυρίως για περιβαλλοντικές παραμέτρους, διαμορφώνονται από ειδικούς και βελτιώνονται συνεχώς με τη χρήση big data analytics, δειγματοληπτικών ελέγχων και ανάδρασης (feedback) από τους καταναλωτές. Το σύστημα ISTMOS προστατεύει το εμπορικό όνομα του οινοποιείου, παρέχει αξιόπιστη ιχνηλασιμότητα και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για μάρκετινγκ.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο δοκιμής για το σύνολο της διαδρομής του προϊόντος από το οινοποιείο στον τελικό καταναλωτή (την κάβα ή το εστιατόριο). Έχουμε αναπτύξει διάφορες σημαντικές συνεργασίες ως προς το καθαρά τεχνικό κομμάτι. Αντιστοίχως έχουμε συνάψει συνεργασίες και σε επίπεδο παραγόντων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ. Εκτιμούμε ιδιαίτερα όλο το πρόγραμμα που διοργανώνει το MIT Enterprise Forum Greece σε σχέση με την επιχειρηματικότητα και θεωρούμε ότι τόσο τα workshops όσο και η επαφή μας με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά κυρίως η διαδικασία του mentoring προσθέτει ιδιαίτερη αξία τόσο στην ομάδα μας, όσο και στην υπηρεσία μας.

CityCrop Automated Indoor Farming

Industry: Other



Η εταιρία αποτελείται από τους συνιδρυτές Χρήστο Ραυτογιάννη, Διευθύνοντα Σύμβουλο, και Ευρυβιάδη Μακρίδη, COO, ενώ απασχολεί 5 επιπλέον εργαζόμενους

Η συσκευή CityCrop είναι ένας έξυπνος κήπος εσωτερικού χώρου, που ταιριάζει σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό περιβάλλον και σας επιτρέπει να καλλιεργείτε τα δικά σας φρέσκα και χωρίς φυτοφάρμακα λαχανικά όλο το χρόνο λόγω του μικρο-κλίματος. Το μικρο-κλίμα δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για τα φυτά σας. Η συσκευή CityCrop βασίζεται στη μέθοδο της υδροπονίας και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να καλλιεργεί 3 φορές γρηγορότερα, χρησιμοποιώντας 60% λιγότερο λίπασμα και έως 98% λιγότερο νερό απ' ό,τι θα χρησιμοποιούσε σε μια συμβατική καλλιέργεια. Και όλα αυτά, αποκλειστικά μέσω της mobile εφαρμογής της! Η συσκευή, χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας, απλοποιεί τη διαδικασία καλλιέργειας σε βαθμό που είναι εύκολο ακόμα και για ένα παιδί να παράγει τη δική του σοδειά, χωρίς καμία γεωπονική γνώση. Η mobile εφαρμογή παρέχει: α) απλοποίηση της καλλιέργειας, β) πλήρη έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής, ενώ γ) παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον χρήστη από τη σπορά μέχρι την κατανάλωση.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

Επί του παρόντος, έχουμε 32 προ-παραγγελίες και έχουμε αναπτύξει την 3η έκδοση της συσκευής CityCrop. Από τον Μάρτιο του 2016 πραγματοποιούμε δοκιμαστικές καλλιέργειες σε διαφορετικά είδη φυτών, καθώς και δοκιμές σε όλα τα ηλεκτρονικά μέρη της συσκευής. Στη σελίδα της CityCrop (www.citycrop.io) υπάρχει ενσωματωμένο e-shop που επιτρέπει την προ-παραγγελία της συσκευής σε μοναδική τιμή για τους πρώτους αγοραστές της.

Θεωρούμε πως ο διαγωνισμός του MIT Enterprise Forum Greece είναι ένας από τους σπουδαιότερους και εγκυρότερους στο χώρο των ελληνικών startups. Ως ομάδα της CityCrop μας ενθουσιάζουν οι καινοτόμες ιδέες και η συνεχής εξέλιξη των νεοφυών επιχειρήσεων, επομένως δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη επιλογή από το να συμμετέχουμε στην επιχειρηματική κοινότητα του MITEF Greece.

Cube RM

Industry: Software



H εταιρία αποτελείται από τους ιδρυτές Κώστα Οικονομόπουλο, Γιώργο Μπορέτο, Φίλιππο Κυτίνο, ενώ το σύνολο της ομάδας πλαισιώνουν τρεις επιπλέον εργαζόμενοι.

Η εταιρία Cube RM αναπτύσσει μια πλατφόρμα λογισμικού SaaS για Revenue Management & Optimization, που βασίζεται σε εξελιγμένες μεθόδους predictive analytics και απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις κυρίως του εξωτερικού, με έμφαση στους τομείς των Επιστημών Ζωής, των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG) και της υψηλής τεχνολογίας (Hi-Tech). Η πλατφόρμα βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα βελτιστοποιημένο σύστημα στρατηγικής και εφαρμογής τιμολογιακών πολιτικών και ενεργειών marketing, με στόχο να αυξήσουν σημαντικά τα έσοδά τους και να κερδίσουν χιλιάδες παραγωγικές ώρες εργασίας κάθε έτος.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

Ένα τμήμα της τελικής εφαρμογής λογισμικού έχει ήδη αναπτυχθεί και εγκατασταθεί σε πελάτες κυρίως στο εξωτερικό με περισσότερους από 1400 ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 20 χώρες. Ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί ένα σημαντικό μέρος από το υπολειπόμενο, προς ανάπτυξη προϊόν ενώ πραγματικοί πελάτες έχουν αξιολογήσει τη σωστή λειτουργία του συστήματος (proof of concept).

Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό που διοργανώνει το MIT Enterprise Forum Greece μας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις λύσεις μας και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον ενώ παράλληλα μαθαίνουμε πολλά για την αποτελεσματική διαχείριση της καινοτομίας, την εξεύρεση χρηματοδότησης και πολλά άλλα θέματα σημαντικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Entranet Inc

Industry: Computer & Electronics Hardware



Νίκος Μπάγιας, Χριστίνα Λυκοπούλου, Λευτέρης Παπαγεωργίου (καθιστός), Γιάννης Μπερμπέρογλου

Ιδρυτές είναι οι Λευτέρης Παπαγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Αλέξανδρος Ψυχογιός, Διευθυντής, και Νίκος Ρούσσης, ενώ η εταιρία απασχολεί ένα συνεργάτη σε μόνιμη βάση και τέσσερις ακόμα υπαλλήλους.

Το προϊόν - The housemate® smart home package

Η Entranet έχει δημιουργήσει ένα οικονομικό σύστημα έξυπνου σπιτιού, που αποτελεί την ευκολότερη λύση της παγκόσμιας αγοράς οικιακών αυτοματισμών. Είναι ένα έξυπνο σπίτι μέσα σε μια συσκευασία! Μπορεί να εγκατασταθεί, να ρυθμιστεί και να αναβαθμιστεί με μοναδική ευκολία. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο αποτελείται από διάφορες συσκευές (διακόπτες, θερμοστάτες, κάμερες κτλ.) ρυθμισμένες να επικοινωνούν μεταξύ τους ώστε να λειτουργούν αμέσως μετά την εγκατάσταση. Ο έλεγχος του σπιτιού πραγματοποιείται μέσω φωνητικών εντολών. Για το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχου έξυπνου σπιτιού δεν είναι απαραίτητη οποιαδήποτε γνώση ή δεξιότητα στις νέες τεχνολογίες και γι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικιακές ομάδες των καταναλωτών.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

Σήμερα η Entranet έχει ολοκληρώσει την τεχνολογία της, έχει ένα πλήρως λειτουργικό demo και έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση για να μπορέσει να καλύψει επιτυχώς τις παραγγελίες.

Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition προκειμένου να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να πετύχουμε να συστηθούμε σε Έλληνες επενδυτές μέσω των εγχώριων ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και του mentoring που λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, το ταξίδι αξίζει πολύ περισσότερο.

Exclusivi Ltd.

Industry: Software



H ομάδα του Exclusivi Ltd. αποτελείται από τους Μπάμπη Κουρτζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο, και Άρη Φιλοκώστα, Senior Engineer

Το Exclusivi βοηθά τα ξενοδοχεία να αυξήσουν το τζίρο τους με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το Exclusivi σπάει τα "σιλό" στην αλυσίδα αξίας του τουρισμού: συνδέουμε διακριτά συστήματα, δημιουργούμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και προσφέρουμε 1:1 guest analytics, βοηθώντας το σύνολο του οικοσυστήματος να λειτουργήσει αποδοτικότερα.

Η μυστική συνταγή: συνδυάζουμε δεδομένα που συλλέγονται βάση των δημογραφικών στοιχείων του συστήματος κρατήσεων, βάση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας των επισκεπτών μέσω απλών quiz, βάση στοιχείων που προκύπτουν από τους αισθητήρες κινητών τηλεφώνων κλπ., συγκεντρώνοντας έτσι σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές των επισκεπτών. Με το πρωτότυπο περιεχόμενο και τα προηγμένα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, οι εφαρμογές του Exclusivi για κινητά, TV, wifi portals και digital signage, παρέχουν στοχευμένες προτάσεις.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

Το Exclusivi έχει μπει στο στάδιο της πλήρους εμπορικής ανάπτυξης. Φέτος η λύση μας αναπτύσσεται σε 6 αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων ενώ συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες εταιρίες Destination Management της Ελλάδας και ένα εκτεταμένο δίκτυο τοπικών συνεργατών, εστιάζοντας αρχικά στην αγορά της Κρήτης. H ομάδα μας μεγαλώνει, με νέα μέλη από 6 χώρες, και αναπτύσσουμε συνεχώς νέα εργαλεία που βοηθούν τα ξενοδοχεία να καταλαβαίνουν καλύτερα τις ανάγκες των επισκεπτών καθημερινά προσφέροντας έτσι εμπειρίες που ενθουσιάζουν!

Η συμμετοχή μας στο MITEF Greece Startup Competition, με τα υψηλότατου επιπέδου workshops και κυρίως τους μέντορες που μας ανατέθηκαν, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στο να εστιάσουμε στη στρατηγική και το μήνυμα μας προς τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους δυνητικούς επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εταιρία μας.

Fresh Strips

Industry: Nanotechnology & materials



Η ομάδα Fresh Strips, αριστερά προς τα δεξιά: Φανή Τσιρώνη, Μάριος Χρυσολούρης, Μαριάννα Γιαννόγλου.

Η ιδρυτική ομάδα της Fresh Strips στελεχώνεται από consultants της Ernst & Young, διδακτορικούς ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας τροφίμου της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και διδακτορικούς ερευνητές στον τομέα τον υγρών κρυστάλλων του Πολυτεχνείου του Αϊντχόβεν.

Τα Fresh Strips είναι αυτοκόλλητες, πλαστικές ετικέτες λήξης για τρόφιμα. Κολλάμε τα Fresh Strips στο εξωτερικό των συσκευασιών τροφίμου. Όταν αυτά εκτεθούν σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα το τρόφιμο να χαλάσει, τότε το χρώμα των αυτοκόλλητων αλλάζει από πράσινο σε κόκκινο. Έτσι, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του τροφίμου που αγοράζει ο καταναλωτής. Συγκεκριμένα, εξασφαλίζουμε ότι το τρόφιμο δεν αλλοιώθηκε κατά την μεταφορά του από την παραγωγή έως και την κατανάλωση.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

Η τεχνολογία μας βασίζεται σε πάνω από δέκα χρόνια έρευνας στους τομείς των υγρών κρυστάλλων και της ασφάλειας τροφίμου. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει το proof of concept το Σεπτέμβριο και θα ξεκινήσουμε ελέγχους του minimum viable product μας πάνω σε τρόφιμα τον Ιούνιο.

Ο διαγωνισμός του MITEF είναι ο ελληνικός startup διαγωνισμός με τη μεγαλύτερη διεθνή απήχηση. Συνεπώς η συμμετοχή μας είχε ως στόχο το ισχυρό validation για τη startup μας με την πρόκρισή μας σε αυτόν. Από το διαγωνισμό και το δίκτυο του MITEF Greece περιμένουμε και έχουμε ήδη δεχθεί πολύτιμη καθοδήγηση ως προς το επιχειρηματικό μας μοντέλο, την ανάπτυξη της τεχνολογίας μας και τη διαχείριση επενδυτικών προτάσεων.

OpenIchnos

Industry: Software



Μανώλης Φραντζολάκης, VP Engineering, Θεμιστοκλής Κουτσουράς, COO, Χρήστος Ξανθός, CTO, και Γιώργος Κούτρας, Διευθύνων Σύμβουλος

Το OpenIchnos είναι μία ενεργειακά αυτόνομη συσκευή εντοπισμού θέσης με παγκόσμια κάλυψη και με ταυτόχρονη υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Το OpenIchnos αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της αγοράς ενοικιαζόμενων σκαφών με μια συσκευή και μια Cloud υπηρεσία! Κατασκευάσαμε μια συσκευή η οποία:

• Έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και

• Είναι εξοπλισμένη με μία μη τοξική μπαταρία και ένα πολύ μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ.

Με αυτόν τον τρόπο, το OpenIchnos μπορεί να λειτουργεί για 60 μέρες χωρίς ήλιο και να φορτίσει μόλις με 3 ημέρες ηλιοφάνειας.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

To OpenIchnos βρίσκεται στη φάση της τελικής μαζικής παραγωγής ώστε τους επόμενους μήνες να κυκλοφορήσει το τελικό προϊόν στην αγορά.

Το MIT Enterprise Forum Greece παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και τις δομές για την αξιοποίηση μια ιδέας, δημιουργώντας ένα πολύτιμο δίκτυο συμβούλων, mentors και άλλων επιχειρηματιών. Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσεις το επιχειρηματικό σχέδιό του προϊόντος σου σε ανθρώπους που μπορούν να μεγιστοποιήσουν το αντίκτυπο του και να παρέχει τα κανάλια επικοινωνίας με πιθανούς επενδυτές. Επίσης, η αναγνωρισιμότητα του MITEF Greece δίνει την κατάλληλη ενίσχυση για την ταχεία αναγνώριση του προϊόντος μας, διευκολύνοντας το σχέδιο εισόδου στην αγορά.

SentiGeek

Industry: Software



Η εταιρία αποτελείται από τους συνιδρυτές, Δρ. Μάρα Τσούμαρη, Διευθύνουσα Σύμβουλο, και Παναγιώτη Μήτζια, CTO, ενώ συνολικά απασχολούνται 5 επιπλέον μέλη και συνεργάτες

Η SentiGeek είναι μία εταιρία υψηλής τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης ανάλυσης δεδομένων με τέτοιο τρόπο ώστε τα αποτελέσματα να αποτελούν χρήσιμες στρατηγικές πληροφορίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Οι προηγμένοι αλγόριθμοι που έχουμε αναπτύξει χρησιμοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, γλωσσικές τεχνολογίες και γλωσσολογικές/γνωσιακές θεωρίες για να κατηγοριοποιήσουν και να αναλύσουν σε βάθος την ανατροφοδότηση πελατών στο διαδίκτυο (κριτικές προϊόντων/σχόλια από πελάτες) ή αντιστοίχως την ανατροφοδότηση που είναι αρχειοθετημένη σε emails ή ως καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κ.λπ.

Τα οφέλη που έχει μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός από την αξιοποίηση των υπηρεσιών της SentiGeek αφορούν, μεταξύ άλλων, στη μείωση των παραπόνων των πελατών, την αύξηση της ικανοποίησης και της συμμετοχής των πελατών, τη μείωση της απώλειας πελατών, την ενίσχυση της πίστης των πελατών στο brand και στα προϊόντα της επιχείρησης, τη βελτίωση της απόδοσης των τηλεφωνικών κέντρων, την εξοικονόμηση δαπανών κ.λπ.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

Τον Απρίλιο ξεκίνησαν τα πιλοτικά μας στη Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική καθώς η πρώτη έκδοση του λογισμικού μας επεξεργάζεται αγγλόφωνα κείμενα. Οι τομείς με τους οποίους ξεκινάμε είναι: retail/λιανεμπόριο, υπηρεσίες κοινής ωφελείας και ο χρηματοοικονομικός τομέας. Το προσεχές διάστημα η υπηρεσία μας θα παρέχεται και στην ελληνική αγορά με έκδοση για ελληνόφωνα κείμενα. Επίσης, είμαστε σε φάση αναζήτησης επενδυτών.

Ο διαγωνισμός ΜΙΤ Enterprise Forum Greece αυξάνει την αναγνωρισιμότητα μας στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα και ενισχύει την πολύτιμη δικτύωση με την διεθνή αγορά και κυρίως την Αμερική. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των startups, έχουμε επιλέξει να ξεκινήσουμε από τη ξένη αγορά και μετά να μπούμε στην ελληνική. Αφού ξεκινήσαμε το πρόγραμμα, διαπιστώσαμε ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στα workshops υψηλού επιπέδου με στελέχη της διεθνούς αγοράς γεγονός που βοηθά τις startups να προχωρήσουν πιο αποτελεσματικά σε επίπεδο business. Οι μέντορες που διαθέτει ο διαγωνισμός είναι καταξιωμένοι, εξειδικευμένοι και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μας. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε επιλεγεί να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα του διαγωνισμού.

Spotawheel

Industry: Transportation



H ομάδα της Spotawheel αποτελείται από τους Χάρη Αρβανίτη, Ιδρυτή, Χρήστο Ζη, Συνιδρυτή & COO και Κυριάκο Αγαδάκο, Συνιδρυτή και CMO. Η εταιρία απασχολεί συνολικά 41 υπαλλήλους

Πριν 3 χρόνια η στασιμότητα, η αναξιοπιστία και οι αδιαφανείς διαδικασίες της αγοράς του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μας έκαναν μεγάλη εντύπωση. Καινοτόμες ιδέες άλλαζαν τις συνήθειές μας αλλά για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο έπρεπε να ακολουθήσεις ακριβώς τα ίδια βήματα που ακολουθούσες πριν δεκαετίες!

Η πρόταση της Spotawheel είναι μια υπηρεσία που θα μπορούσε κάποιος πολύ εύκολα, με ελάχιστες μετακινήσεις και άγχος να επιλέξει αξιόπιστα ένα αυτοκίνητο και να το αγοράσει χωρίς ρίσκο. Η λύση ήταν μια τεχνολογικά μοντελοποιημένη διαδικασία που θα προσέφερε στον χρήστη λεπτομερή παρουσίαση κάθε αυτοκινήτου, πολλές πληροφορίες, τιμολογιακή διαφάνεια και νέες δυνατότητες όπως test drive στην πόρτα του, παραγγελία ελέγχου σε συνεργείο της επιλογής του και φυσικά την αμιγώς online αγορά του!

Η ιδέα ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 μέσα από μια (κακή) εμπειρία αγοράς αυτοκινήτου από τον Χάρη. Πέρασαν 2,5 μήνες, αμέτρητες επικοινωνίες και πάνω από 20 αυτοκίνητα για να καταλήξει σε αγορά. Έτσι αρχικά ιδρύσαμε τη Spotmechanic που κάλυπτε ένα μέρος από το τεράστιο κενό εμπιστοσύνης καθώς μπορούσε κάποιος να ελέγξει ένα αυτοκίνητο και να έχει γραπτώς και με φωτογραφίες τα αποτελέσματα του ελέγχου. Ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών μας εκτιμώντας τις διαφανείς διαδικασίες και την αντικειμενικότητα της υπηρεσίας, μας ζητούσαν να τους βρούμε ένα καλό αυτοκίνητο! H ζήτηση αυτή γέννησε την ιδέα της Spotawheel που πλέον αποτελεί την απόλυτη και την πιο εύκολη λύση για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

Αυτή τη στιγμή με τη Spotawheel είμαστε live 1 χρόνο και εξυπηρετούμε αυτοκίνητα που βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πουλάμε σε όλη την Ελλάδα με το 20% των πωλήσεων μας γίνονται αμιγώς online! Στα άμεσα σχέδια μάς είναι η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης, η κάλυψη της υπόλοιπης Ελλάδας και η επέκτασή μας στο εξωτερικό!

Επίσης συμμετέχουμε στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά. Κάθε εταιρία που εισαγάγει μια νέα έννοια, αλλάζει μια συνήθεια και δημιουργεί νέες εμπειρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα που δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν από την αρχή και η λύση τους απαιτεί ειδικές γνώσεις και μεθοδολογία. Επίσης πολύ σημαντική είναι η δικτύωση τόσο με άλλες ελληνικές startup όσο και με ξένες εταιρίες ενώ η επαφή με τους παγκοσμίου κλάσης μέντορες αποδεικνύεται πολύτιμη για την εξέλιξη του προϊόντος.

Tesibit

Industry: Software



Ιδρυτές της εταιρίας είναι η Βασιλική Ντάμπαση, Διευθύνων Σύμβουλος και ο Αντώνιος Αρβανιτίδης, CTO

Η Tesibit αποδίδει ισχυρή βελτίωση της απόδοσης σε συστήματα μεγάλης κλίμακας. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της Tesibit βασίζεται σε τεχνολογίες Μηχανικής Μάθησης και Προηγμένων Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου πετυχαίνοντας το συνεχή έλεγχο των εργασιών και την αξιολόγηση της λειτουργικής παραγωγικότητας των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο. Η διαδικτυακή προσφέρει αυξημένη απόδοση στις επιδόσεις των συστημάτων, υψηλή ακρίβεια και μοναδική λειτουργική αυτονομία στους χειριστές της.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;

Έχουμε ανακοινώσει τη λειτουργία της πλατφόρμας μας, τρέχουμε πιλοτικά τη λύση μας σε ένα σύστημα παραγωγής βιομάζας και σε λίγο διάστημα στη πλατφόρμα μας θα προστεθεί και ένα αιολικό πάρκο. Επίσης είμαστε σε επικοινωνία με πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, Ισπανία, Ιρλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετέχοντας στο διαγωνισμό, μας δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο και να έρθουμε σε επαφή με επιχειρηματίες καταρτισμένους στο χώρο και επενδυτές από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum of Greece και να συζητήσουμε περισσότερα για τη λύση μας.

newmoney.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη