Trending

Ξεκίνησε ο 6ος κύκλος του προγράμματος egg για startups

Ξεκίνησε ο 6ος κατά σειρά κύκλος του προγράμματος στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, γνωστού ως «egg» (enter, grow, go) τον οποίο διοργανώνει η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia. Ο 6ος κύκλος του egg δίνει τη δυνατότητα σε καινοτόμους επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να αποκτήσουν πρόσβαση μέσα από νέα κανάλια χρηματοδότησης.

To πρόγραμμα που θα «τρέξει» την περίοδο 2018-2019 παρουσιάζει ορισμένες ποιοτικές βελτιώσεις τόσο ως προς τις παροχές προς τους συμμετέχοντες όσο και ως προς τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Η χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων πραγματοποιείται μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EASI σε συνεργασία με την AFI (Action Finance Initiative), μέσω της παροχής δανείων κεφαλαίου κίνησης και μακροπρόθεσμων δανείων και μέσω δύο funds που ανήκουν στην επενδυτική πλατφόρμα EquiFund.

Σημειώνεται ότι και η Eurobank προτίθεται να συμμετάσχει στα δύο αυτά funds. Επιπλέον, από τον προσεχή Μάιο, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις θα μπορούν να αναζητούν χρηματοδότες μέσω ενός σύγχρονου χρηματοδοτικού εργαλείου, του Crowd Equity Funding, το οποίο ανήκει στην Equity Crowd Funding Portal της Eurobank Equities. Οι επιχειρηματικές ομάδες μπορούν, τέλος, να υποστηριχθούν περαιτέρω μέσω των χρηματικών βραβείων της Eurobank. Οπως επισήμανε κατά την ομιλία του ο Chief Development and Operations Officer του Corallia και μέλος της συντονιστικής επιτροπής egg, Νικόλαος Βογιατζής, ο 6ος κύκλος παρουσιάζει νέες ποιοτικές βελτιώσεις που θα διευκολύνουν όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αρχικά, διευρύνεται σε τρία χρόνια από δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της μία εταιρεία για να συμμετάσχει στο egg, ενώ αυξάνεται σε έξι από τέσσερα ο αριθμός των ατόμων μιας επιχειρηματικής ομάδας που μπορούν να φιλοξενηθούν στο πρόγραμμα.

Επίσης, ενισχύεται το πρόγραμμα εξωστρέφειας των νέων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο egg καθώς και η διασύνδεσή τους με την πραγματική οικονομία μέσα από σειρά ενεργειών και με τη στήριξη διεθνών και εγχώριων φορέων.

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα egg έχει δώσει ώθηση σε 355 νέους να δημιουργήσουν 132 επιχειρηματικές ομάδες. Σε επίπεδο χρηματοδότησης, 22 εταιρείες έχουν λάβει συνολικά 2,1 εκατ ευρώ και 15 εταιρείες έχουν λάβει συνολική χρηματοδότηση από τη Eurobank ύψους 0,5 εκατ. ευρώ. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «τώρα είναι η ευκαιρία να παρέχουμε οικονομική στήριξη στη νεανική επιχειρηματικότητα, όχι μόνο μέσα από οργανωμένα προγράμματα όπως το egg, αλλά και ως επένδυση ευρύτερα του επιχειρηματικού κόσμου στο μέλλον». Ο κύκλος προγράμματος διαρκεί 12 μήνες και μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις άτομα ηλικίας 18 έως 49, ετών μέχρι τις 23/04. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη