Trending

Δωρεάν συμμετοχή στο 8ο Mobile & Connected World Conference, Αθήνα

8o ΣΥΝΕΔΡΙΟ MOBILE & CONNECTED WORLD
Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 – Αθήνα, Divani Caravel
«Mobility: From Smart to Intelligent – Accelerate, Facilitate and Invest!»

Η κινητή τηλεφωνία από το ξεκίνημά της στις αρχές του ’90, είναι βασισμένη πάνω στις καινοτομίες. Άλλες ξεπεράστηκαν, άλλες παραμένουν αναλλοίωτες ως σήμερα και άλλες εξελίχθηκαν και είναι πλέον  αγνώριστες. Γέμισαν το τεχνολογικό μας λεξικό με αρκτικόλεξα, όρους και ορισμούς. Όμως, κανένα δεν είναι πιο περιγραφικό και πετυχημένο από το ακρωνύμιο της αρχής της δεκαετίας του 2000. To LTE (Long Term Evolution), είναι ίσως το πιο ακριβές ακρωνύμιο που «γεφυρώνει» διαχρονικά την ανάπτυξη της έννοιας της κινητής επικοινωνίας, από τη σύλληψή της, σαν έννοια, μέχρι τον σημερινό διαδικτυωμένο κόσμο.


Πλησιάζοντας λοιπόν τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, βλέπουμε να αυξάνεται με εκθετικό βαθμό η Ψηφιακή Ευφυία η οποία προκύπτει από το συνδυασμό υψηλών ταχυτήτων διακίνησης της πληροφορίας, τη γεωμετρική αύξηση του ρυθμού δημιουργίας δεδομένων αλλά και τη δυνατότητα επεξεργασίας και συνδυασμού των data. Έχουμε ξεφύγει πλέον από την απλή ανάδραση, όπου ένας αυτοματισμός αντιδρά σε ένα ερέθισμα και έχουμε φτάσει στη διάδραση, όπου η συνύπαρξη ανθρώπινης και ψηφιακής πληροφορίας συνδυάζονται για να παράγουν νέα πληροφορία. Η συνέχεια φαίνεται να είναι λογική. Η παραγωγή πρωτογενούς πληροφορίας από τεχνητά μέσα, η οποία θα υπόκειται όχι σε μηχανικούς, αλλά ανθρώπινους κανόνες.

Η τεχνολογία είναι έτοιμη: Το Internet of Things και το 5G είναι σε πλήρη εξέλιξη και επιταχύνουν συνεχώς αλλάζοντας τον τρόπο που λειτουργεί η καθημερινότητα, οι επιχειρήσεις και η οικονομία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για το πέρασμα από το «smart στο intelligent», αλλά και νέο έδαφος για επενδύσεις. Ένας θαυμαστός κόσμος που χρειάζεται ωστόσο τη συνεργασία όλων των stakeholders της αγοράς (Πολιτείας, παρόχων, κατασκευαστών, τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.), για να μας οδηγήσει με επιτυχία στην επόμενη μέρα του ψηφιακού μας μέλλοντος.

Γι’ αυτό και η «προτροπή» προς τους stakeholders «Accelerate, Facilitate and Invest», είναι πιο επίκαιρη από κάθε άλλη φορά!

Πληροφορίες και δωρεάν συμμετοχή στο www.mwc.gr
Νεότερη Παλαιότερη