Trending

Κολοσσοί του Bitcoin ετοιμάζουν το ψηφιακό δολάριο

Το συνέδριο Consensus 2018 περιελάμβανε φέτος αρκετές αποκαλύψεις για τα κρυπτονομίσματα και το blockchain.

Μία από αυτές έρχεται από τη Circle, μια νεοσύστατη επιχείρηση στο χώρο του Fintech, ή αλλιώς Financial Technology, ενός κλάδου που ανθίζει εξαιρετικά αυτήν την εποχή.


Η εταιρεία, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ανερχόταν μόλις στα 480 εκατ. δολάρια το 2016 (ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια), έκλεισε συμφωνία αξίας 110 εκατ. δολαρίων με την Bitmain Technologies Ltd, εταιρείας-κολοσσού στο χώρο του mining για Bitcoin. Της διαδικασίας εξόρυξης δηλαδή του πολύτιμου κρυπτονομίσματος μέσα από πολύπλοκες υπολογιστικές διαδικασίες - ένας άλλος κλάδος που επίσης ανθίζει αυτήν την εποχή (μια ματιά στις τιμές των σχετικών μηχανημάτων που πωλούνται στο ίντερνετ θα σας πείσει).

Το deal αυτό, το οποίο εκτοξεύει την απότιμηση της Circle πλέον στα 3 δισ. δολάρια, αφορά τη δημιουργία όχι ενός τυχαίου κρυπτονομίσματος, αλλά του κρυπτο-δολαρίου!

Το ψηφιακό δολάριο, ή αλλιώς USDC - USD Coin θα στηρίζεται στο αμερικανικό δολάριο, διαθέτοντας ισοτιμία 1 προς 1 με αυτό.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη υπόκειται σε "τρελή" μεταβλητότητα όπως τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, διατηρώντας έτσι όλα τα πλεονεκτήματα τους (ταχύτατες συναλλαγές μηδενικού σχεδόν κόστους, διαφάνεια και βελτιστοποίηση μέσω της εξουδετέρωσης του ανθρώπινου παράγοντα), χωρίς το μεγάλο τους ελάττωμα, δηλαδή τη μεταβλητότητα αναφέρει το NewMoney. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη