Trending

Παγκόσμια κινητοποίηση για τη διάσωση των θαλασσών

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή και ατελείωτη ρύπανση των θαλασσών σε όλο τον πλανήτη.

Ιάπωνες ερευνητές της Ιαπωνικής Επιστημονικής Υπηρεσίας δημοσίευσαν στο περιβαλλοντικό περιοδικό "Marine Policy" ότι τα πλαστικά μιας χρήσης βρίσκονται παντού ακόμη και σε βάθος 6.000 μέτρων.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι επιστήμονες βρήκαν μια πλαστική σακούλα στο βαθύτερο σημείο του Ειρηνικού ωκεανού σε βάθος 10.898 μέτρων. 

Η έρευνα αυτή σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα είναι αξιόπιστη και ρίχνει φως στα προβλήματα που σχετίζονται με την θαλάσσια ρύπανση σε όλο τον πλανήτη. Η διάσωση της θάλασσας είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί όπως στο Starvegas καζίνο.

Για αυτό το λόγο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ξεκινάει μια εκστρατεία σε συνεργασία με τη WWF και τη Greenpeace για τη διάσωση της θάλασσάς μας.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας όλοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, εθελοντές και μη, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στο πρόβλημα της ρύπανσης της θάλασσας για να μπορέσει να επιβιώσει.

Στην εκστρατεία αυτή συμμετέχει και ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Benjamin Von Wong, ο οποίος προετοιμάζει μαι καλλιτεχνική παρουσίαση στην Ελλάδα σε συνεργασία με την γνωστή χορεύτρια εναέριου χορού Κατερίνα, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα τραβήξει ένα φορτηγό σκουπίδια και πλαστικά, αωρούμενη πάνω από τη θάλασσα.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να στείλει μήνυμα στις εταιρείες να περιορίσουν την κατανάλωση των πλαστικών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται, το 20% μόνο των πλαστικών μια χρήσης καταλήγουν στην ανακύκλωση και το 80% στη χωματερή και στη θάλασσα.

Επίσης,  στη Βρετανία, άλλη μία έρευνα που έγινε πρόσφατα αναφέρει ότι 7 στους 10 Ευρωπαίους χρησιμοποιούν πλαστικά ποτήρια και καλαμάκια.

Η Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία με τη θάλασσα με τις ναυμαχίες που έγιναν, με τα όμορφα νησιά και τις γαλάζιες παραλίες, τον λαμπερό ήλιο. Για αυτό το λόγο πρέπει πάση θυσία να την προστατέψουμε βοηθώντας εθελοντικά στην προστασία της.

Η κοινή αυτή εκστρατεία του ΣΚΑΪ έχει και την υποστήριξη του Pierre Yves Cousteau team, ο οποίος την στηρίζει και είναι φανατικός λάτρης της Ελλάδας. 

Χρειάζεται μεγάλος αγώνας και μαζική κινητοποίηση για να αναστραφεί το κακό που έχει γίνει σήμερα με τη ρύπανση των θαλασσών αλλά και τη μόλυνση ολόκληρου του πλανήτη. Κατ'αρχάς πρέπει να σταματήσει η εξάπλωση της ρύπανσης και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο γενικός καθαρισμός.

Ήδη ανακοινώθηκαν παγκόσμια και κινήσεις για την κατάργηση των πλαστικών καλαμακίων που χρησιμοποιούνται για τα ροφήματα. Αυτό που απομένει να δούμε είναι τελικά τι θα τα αντικαταστήσει.

Όλες αυτές οι δράσεις δείχνουν ότι υπάρχει αφύπνηση του κόσμου και των ιθυνόντων. Θα πρέπει όμως να γίνουν και συντονισμένες και αποτελεσματικές κινήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη