Trending

Τα κρυπτονομίσματα είναι πλέον κοντά στον Nasdaq

Η εισαγωγή των κρυπτονομισμάτων στη ζωή μας είναι, πλέον, γεγονός και τα επόμενα χρόνια η χρήση τους αναμένεται να αυξηθεί με ραγδαίους ρυθμούς. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον θα γίνονται οι οικονομικές συναλλαγές στο (κοντινό) μέλλον.

Μία είδηση που έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες ήρθε να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη πεποίθηση καθώς φαίνεται ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που το Nasdaq θα γίνει ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα δήλωσε στο οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC η Adena Friedman, CEO του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματιστηρίου του κόσμου.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το «χρήμα του μέλλοντος», όπως χαρακτηρίζεται συχνά, όμως αυτό δεν θα αργήσει να αλλάξει. Ο όρος «κρυπτονόμισμα» έχει προέλθει από την κρυπτογραφία αφού στηρίζεται πάνω στις βασικές αρχές της, ούτως ώστε να δημιουργήσει μεγαλύτερη ασφάλεια στις οικονομικές συναλλαγές. Πρόκειται, δηλαδή, για μια κρυπτογραφημένη ηλεκτρονική μορφή χρήματος με αποκεντρωτικό χαρακτήρα (δεν βρίσκεται συγκεντρωμένη σε έναν υπολογιστή ή σε ένα server), στοιχεία που επιτρέπουν τις γρήγορες, ασφαλείς και φθηνές συναλλαγές. Αυτοί είναι κι οι κυριότεροι λόγοι που έχουν οδηγήσει στη γρήγορη διάδοσή του και τα περιθώρια βελτίωσης, όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία, είναι τεράστια.

Ο συγκεκριμένος τύπος ψηφιακού χρήματος βασίζεται πάνω στην τεχνολογία Κατανεμημένης Βάσης Δεδομένων (Blockchain Technology), η οποία μπορεί να ακούγεται ως κάτι το εξειδικευμένο όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στην οικονομία, αλλά (σχεδόν) παντού: από τη μουσική έως τη φιλανθρωπία και από πρωτοποριακές online πλατφόρμες πόκερ έως τον τομέα της υγείας. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό αρχείο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων και το οποίο βρίσκεται κατανεμημένο σε πολυάριθμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Λογικό, λοιπόν, να εμφανίζονται καθημερινά νέες καινοτόμες χρήσεις του.

Στις δηλώσεις της στο CNBC η Adena Friedman εμφανίστηκε απόλυτα θετική στην εισαγωγή των κρυπτονομισμάτων στο χρηματιστήριο του Nasdaq: «Είναι δεδομένο ότι οι σκέψεις για εισαγωγή των κρυπτονομισμάτων στο Nasdaq είναι υπαρκτές. Ο κόσμος έχει ανάγκη από κάτι καινούριο που μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κι οι συνθήκες δεν θα αργήσουν να ωριμάσουν» σχολίασε σε σχετική ερώτηση δείχνοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί πολλούς κι η διάθεση που υπάρχει είναι θετική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nasdaq, όπως κι άλλα μεγάλα χρηματιστήρια σε ολόκληρη την υδρόγειο, έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία του με δημιουργούς κρυπτονομισμάτων προσφέροντας την ανεπτυγμένη τεχνολογία επιτήρησης που διαθέτει προκειμένου να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και δικαιότερους όρους στην αγορά του ψηφιακού χρήματος. Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει και δεν θα αργήσει η στιγμή που η συνεργασία θα επεκταθεί και σε άλλα επίπεδα, φτάνοντας τελικά στην πλήρη εισαγωγή των κρυπτονομισμάτων στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται ακόμα στα «σπάργανα» κι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουν να μας απασχολούν έντονα και στο μέλλον. Έχουν έρθει για να… μείνουν και -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- πρόκειται να αλλάξουν τον (οικονομικό) κόσμο.

«Είμαι πεπεισμένη ότι η τεχνολογία τους θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και το μόνο που μένει να δούμε είναι το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι να γίνουν το κύριο μέσο με το οποίο οι άνθρωποι θα κινούνται στην αγορά και θα πραγματοποιούν τις οικονομικές συναλλαγές τους» ανέφερε στο επιμύθιο της συνέντευξής της στο CNBC η Adena Friedman και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει.
thebest.gr
Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη