ΝΕΑ

6 Ιουνίου 2018

Αναθάθμιση της αξιολόγηση βιωσιμότητας για Εθνική - Alpha Bank από τον οίκο Fitch

O οίκος Fitch ανακοίνωσε τις αξιολογήσεις της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της Ελλάδας.

Ο αμερικανικός οίκος διατήρησε τα ελληνικά τραπεζικά συστήματα σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (RD), εξέλιξη η οποία οφείλεται στην ισχύ των κεφαλαιακών περιορισμών.

Πάντως, ο Fitch χαιρέτισε την πρόσφατη «χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων, ενώ εξήγησε ότι η διαδικασία άρσης των capital controls θα μπορούσε να επιταχυνθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας, τον Αύγουστο του 2018.

Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης βιωσιμότητας της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank σε «ccc+» από «ccc» προηγουμένως.

Η αξιολόγηση βιωσιμότητας των Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank παρέμεινε σταθερή σε «ccc». Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα -->
Αναθάθμιση της αξιολόγηση βιωσιμότητας για Εθνική - Alpha Bank από τον οίκο Fitch
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Αναθάθμιση της αξιολόγηση βιωσιμότητας για Εθνική - Alpha Bank από τον οίκο Fitch Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top