Trending

Μεγάλη κρίση στη Ryanair

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι πιλότοι της Ryanair, οι οποίες, εάν τελικά αποφασισθούν από το συνδικάτο τους, IALPA, θα προκαλέσουν χάος στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές εν μέσω του καλοκαιριού.

Η απόφαση του συνδικάτου για την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων αναμένεται να ψηφισθεί από τα μέλη μέσα σε 2 εβδομάδες. 

Οι πιλότοι ζητούν προαγωγές ή πρόωρη συνταξιοδότηση βάσει της επαγγελματικής εμπειρίας και της διάρκειας παραμονής στα καθήκοντά τους.

Πέρυσι, ο αερομεταφορέας έσπασε τη σκληρή στάση του στο σωματείο και άνοιξε διάλογο με τους πιλότους.

Ωστόσο, εργαζόμενοι και από άλλες αεροπορικές εταιρίες στην Ευρώπη ετοιμάζουν απεργίες, όπως της Air France και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Μασαλίας, έχοντας προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και ακυρώσεις πτήσεων την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι πιλότοι απείχαν από τα καθήκοντά τους και προκάλεσαν καθυστερήσεις στις πτήσεις από και προς Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Β. Αφρική.

Οι κινητοποιήσεις στην Air France που είχαν αποφασισθεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ανεστάλησαν. Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη