Trending

Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων - Αναλυτικοί πίνακες

Αυξήσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Κουκάκι, Μετς, Παγκράτι και Μεταξουργείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και συγκεκριμένα σε Δραπετσώνα, Πέραμα, Κερατσίνι, σε Χανιά, Μύκονο, Σαντορίνη, Χαλκιδική καθώς και στις τουριστικές περιοχές τόσο της Αττικής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας θα καταγράφονται στον νέο χάρτη αντικειμενικών αξιών.
Οι νέες τιμές ζώνης δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ επηρεάζουν τον ΕΝΦΙΑ. Η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα ορισμένα παραδείγματα. Σύμφωνα με την υφυπουργό σε ότι αφορά τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ σε επτά περιοχές ισχύουν τα εξής:
* Στον Κορυδαλλό, στον Βύρωνα και στην Καισαριανή, δεν υπάρχει καμία αλλαγή.
* Στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη σε επτά ζώνες ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ο ίδιος και σε μία ζώνη πέφτει, ενώ οι αντικειμενικές αξίες μειώνονται σε δύο ζώνες, μένουν σταθερές σε δύο ζώνες και σε τέσσερις αυξάνονται κατά 50 ευρώ.
* Στη Νίκαια σε εννέα ζώνες οι αντικειμενικές αυξάνονται κατά 50 ευρώ, σε δύο κατά 100 ευρώ και σε τέσσερις δεν υπάρχουν αλλαγές, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.
* Στο Περιστέρι, οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται κατά 50 ευρώ σε τέσσερις ζώνες και κατά 100 ευρώ σε 13, ενώ ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται ελαφρά σε πέντε ζώνες.
* Στην Καλλιθέα σε μία ζώνη οι αντικειμενικές αξίες μειώνονται κατά 300 ευρώ, σε τέσσερις παραμένουν σταθερές, σε επτά ζώνες αυξάνονται κατά 50 ευρώ, σε μία κατά 100 ευρώ και σε μία κατά 500 ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ εδώ, μειώνεται σε μία ζώνη κι αυξάνεται σε μία ζώνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης σε σύνολο 10.216 ζωνών προκύπτουν τα εξής:
• σε 2.122 μειώθηκαν οι αντικειμενικές,
• σε 4.302 έμειναν σταθερές,
• σε 3.792 που αντιστοιχεί στο 37,11% της επικράτειας αυξήθηκαν.
Αυξημένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ για 946.671 νοικοκυριά και 7.126 επιχειρήσεις μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, οι ανωτέρω ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν περισσότερα σε σχέση με το 2017, από 1 έως και πάνω από 200 ευρώ.
antikeimenikes_eparxia_2018
Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη