Trending

Oυρές στη Νέα Υόρκη

Γράφει η Marie L.

Ο κόσμος μαζεύεται έξω από το Saks Fifth Avenue στο Midtown Manhattan κάθε χρόνο. Αυτό το φαινόμενο είναι χαρακτηριστικό της ιστορίας αυτού του flagship store. To πολυκατάστημα διαθέτει ένα οικοδομικό τετράγωνο στην 5η λεωφόρο, και βρίσκεται πολύ καντά στο ναό του Αγίου Πατρικίου και κοντά στο Rockfeller Center. 

Οι πολυάριθμοι τουρίστες και άνθρωποι που περνούν απέξω, έξω από το πολυκατάστημα πολυτελείας, δεν είχαν απαραιτητα σκοπό  να μπουν μέσα σε αυτό. Οι πιο πολλοί από αυτούς βλέπουν από απόσταση βολής (των smartphones) τις καταπληκτικές προθήκες του. Διαθέτει επίσης πολλά όμορφα boxes που μοιάζουν με εικαστικές εγκαταστάσεις, (υπάρχει και haute couture). Αυτά δημιουργούν τη φετεινή extravaganza του Saks που ονομάζεται ''Theater of Dreams''. 

Oρισμένοι βρίσκουν καλύτερο να παρατηρήσουν από απέναντι ολόκληρο το πολυτελές πολυόροφο κτίριο τη νύχτα, πριν πάνε στη συνέχεια για το ''pre-Christmas tour'' στα άλλα το ίδιο όμορφα στολισμένα γιορτινά Berdorf Goodman, Macy's,Tiffany and Co, Henri Berdel και Bloomingdales.
Νεότερη Παλαιότερη