Trending

Τράπεζα Πειραιώς: Μετατρέπεται σε Εταιρεία Συμμετοχών

Ακολουθώντας την …τάση της εποχής και προσπαθώντας να μη μεταφέρει τις ενδεχόμενες ζημιές από την τιτλοποίηση των κόκκινων δανείων στην τράπεζα δημιουργώντας έτσι την ανάγκη άμεσης αύξησης κεφαλαίου με συμμετοχή του Δημοσίου, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε την απόσχιση του κλάδου τραπεζικών εργασιών, την εισφορά του σε  μια νέα θυγατρική και την μετατροπή της εισηγμένης Τράπεζας Πειραιώς σε εταιρεία Συμμετοχών (νέα Πειραιώς).

Στόχος της διοίκησης Χρήστου Μεγάλου είναι η τιτλοποίηση φέτος, μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures– NPEs) αξίας περίπου 6 δισ. ευρώ.

Στο τέλος του 2020 τα “κόκκινα ανοίγματα” του Ομίλου (NPEs) θα μειωθούν κατά 7 δισ. ευρώ. Το 2023 τα NPEs θα μειωθούν σε μονοψήφιο ποσοστό.

Ο κλάδος τραπεζικών εργασιών θα εισφερθεί στην νέα τραπεζική εταιρεία (νέα Πειραιώς) η οποία θα ελέγχεται κατά 100% από την εισηγμένη η οποία με τη σειρά της θα μετατραπεί σε εταιρεία Συμμετοχών.
Οι τίτλοι ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης των 6 δισ. ευρώ θα παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιο της Πειραιώς Συμμετοχών. Η Πειραιώς Holding θα εγγράψει ζημιά ενώ στη νέα τράπεζα θα έχουν μεταφερθεί οι οριστικές και εκκαθαρισμένες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις. banks.com.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη