Trending

Στρατηγική συνεργασία της EY Ελλάδος με το InvestGR Forum

Στρατηγική συνεργασία τριετούς διάρκειας ανακοινώθηκε σήμερα μεταξύ της ΕΥ Ελλάδος και του InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece, το οποίο οργανώνεται από την Public Affairs and Networks.

Αντικείμενο της στρατηγικής συνεργασίας είναι, μεταξύ άλλων, και η κατ' αποκλειστικότητα πρώτη πανελλήνια παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας που διεξάγει η ΕΥ σε παγκόσμια κλίμακα, με τίτλο: “Attractiveness Survey”, κατά το InvestGR Forum, αρχής γενομένης από το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece is Back (24/06/2020, Athens Hilton).

Σε ειδικό πάνελ συζήτησης, η ΕΥ Ελλάδος θα παρουσιάσει τα ευρήματα της έρευνας, «EY Attractiveness Survey: Ελλάδα 2020», με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Η έρευνα, η οποία αποτελεί αυτόνομο μέρος του ευρύτερου προγράμματος EY Attractiveness Survey Europe, για την ελκυστικότητα της Ευρώπης ως επενδυτικού προορισμού, αναλύει τις επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια. Καταγράφει, επίσης, τις απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, με βάση ένα σημαντικό δείγμα στελεχών μεγάλων ξένων επιχειρήσεων που, είτε έχουν ήδη επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα είτε αποτελούν δυνητικούς επενδυτές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, δήλωσε:
«Με μεγάλη μας χαρά, αποδεχθήκαμε την πρόταση συνεργασίας της Public Affairs and Networks, για τη συμμετοχή μας στο InvestGR Forum. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα πολύτιμο βήμα για την προσέγγιση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ελληνικής Πολιτείας και των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, γύρω από το θέμα των ξένων επενδύσεων. Από την πλευρά της, η ΕΥ παρακολουθεί συστηματικά και καταγράφει τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, και έχει υποβάλει σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού. Θα είμαστε παρόντες στο 3rd InvestGR Forum 2020 και θα μοιραστούμε με τους συμμετέχοντες την εμπειρία και τις προτάσεις μας».

Ο ιδρυτής του InvestGR Forum, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, σχολίασε ως εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι στην προοπτική της στρατηγικής συνεργασίας με μια κορυφαία εταιρεία στον κλάδο παροχής ελεγκτικών, συμβουλευτικών, φορολογικών υπηρεσιών και υπηρεσιών χρηματοοικονομικών συμβούλων, όπως η ΕΥ Ελλάδος, η οποία γνωρίζει σε βάθος, και από πρώτο χέρι, τα πλεονεκτήματα, αλλά και τις αδυναμίες, της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, καθώς και τις ανάγκες και προσδοκίες των ξένων εταιρειών που έχουν ήδη επενδύσει ή επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε φέτος ένα εξαιρετικά πετυχημένο InvestGR Forum».


Το InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece οργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και πραγματεύεται το εξόχως επίκαιρο και κρίσιμο θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και την εικόνα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, θα πραγματοποιηθεί δε με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ θα είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη