Trending

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: 200 εκατ. ευρώ σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και Έβρο

Με 200 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την ελληνική οικονομία για τη στήριξη έργων υποδομών, λόγω των τελευταίων γεγονότων στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο, δήλωσαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Άντριου Μακ Ντάουελμετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Συγκεκριμένα, η οικονομική ενίσχυση θα κατευθυνθεί στους τομείς της υγείας, της καθαριότητας, της υδροδότησης και σε άλλες ζωτικής σημασίας υπηρεσίες. Επίσης, στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι να επεκτείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης περιοχών που πλήττονται από την κρίση, το οποίο σήμερα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, δηλαδή, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία.


Θα υπάρχουν προγράμματα δανειοδότησης επιχειρήσεων, μέσω του πλαισίου που έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, «έτσι ώστε μέσω των ελληνικών τραπεζών να δώσουμε μία ώθηση στις περιοχές των νησιών και του Έβρου που, τον τελευταίο καιρό, σηκώνουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο βάρος», ανέφερε ο κ. Μηταράκης. Banks.com.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη