Trending

COSMOTE TV: Συνεχίζεται και τον Μάιο η μετάδοση του COSMOTE HISTORY @YouTube, ελεύθερα για το ελληνικό κοινό

Συνεχίζεται και τον μήνα Μάιο η ελεύθερη μετάδοση επιλεγμένων ντοκιμαντέρ και εκπομπών του COSMOTE HISTORY HD, με θεματολογία γύρω από την ελληνική ιστορία και πολιτισμό, μέσα από το επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.

Ειδικότερα, μέχρι και τις 31 Μαΐου το κοινό μπορεί να παρακολουθεί, μέσω YouTube, όλα τα επεισόδια των πιο πρόσφατων και δημοφιλών παραγωγών ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, όπως:

·         «Τα σύνορα της Ελλάδας» για τη την ίδρυση της Ελλάδας και τη σταδιακή εδαφική ολοκλήρωση της χώρας έως την ένωση με τα Δωδεκάνησα το 1947.
·         «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι - Γέφυρες γνώσης», με επίκεντρο το έργο και τις ιδέες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και τον τρόπο που αυτές έχουν εφαρμογή στη σύγχρονη κοινωνία.
·         «Οι θρύλοι των γηπέδων», όπου μέσα από 12 επεισόδια σκιαγραφείται η ζωή και η καριέρα μεγάλων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, όπως του Μίμη Δομάζου, του Γιώργου Σιδέρη, του Κώστα Νεστορίδη κ.ά.
·         «Ο κώδικας της τέχνης», όπου γνωστοί Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, ιστορικοί τέχνης, εικαστικοί και επικεφαλής μουσείων και πολιτιστικών οργανισμών μάς ξεναγούν σε μουσεία αποκωδικοποιώντας την κρυφή σημειολογία εμβληματικών έργων της ελληνικής τέχνης.
·         «Start-up Ελλάδα», με πυρήνα το νέο κύμα ελληνικής επιχειρηματικότητας που παρουσιάζεται μέσα από τις ιστορίες επιχειρηματιών από όλη τη χώρα.

Τον Μάιο, συνεχίζονται και οι εκπομπές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα παιδιά και τους νέους, όπως το «Λόγος - Αντίλογος», τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», αλλά και τα επεισόδια της δημοφιλούς εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Χρίστο Βασιλόπουλο. Ξεχωρίζει, επίσης, το ντοκιμαντέρ «ΕΥΡΗΚΑ! Επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων», μία συμπαραγωγή της COSMOTE TV, όπου ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός Θεοδόσης Τάσιος παρουσιάζει την αρχαία ελληνική τεχνολογία, με αφορμή τη σπουδαία έκθεση “EUREKA”, που παρουσιάστηκε το 2017 στην Κίνα (Προβολή την Παρασκευή 1/5, 18.00).

Το 24ώρο πρόγραμμα Μαΐου του COSMOTE HISTORY @YouTube, περιλαμβάνει και τη νέα παραγωγή της COSMOTE TV «Φιλοσοφία στην πράξη». Η  διδάκτωρ φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντωνία Καπελέρη υποδέχεται στο στούντιο της COSMOTE TV διεθνώς αναγνωρισμένους φιλοσόφους και επιστήμονες, όπως τους Dimitri El Murr (Καθηγητής Αρχαίας Φιλοσοφίας, Ecole Normale Supérieure, Université Paris Sciences et Lettres), Peter Pesic (Διευθυντής, ομότιμος καθηγητής και Musician-in-Residence στο Science Institute, St. John's College, Santa Fe), Βασίλη Καρασμάνη (Ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Φιλοσοφίας και Επιστήμης, Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, ΕΜΠ) και συζητάει μαζί τους για την επιρροή της φιλοσοφίας στην καθημερινότητά μας και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Η νέα εκπομπή 8 επεισοδίων θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD -και ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY @YouTube- την Παρασκευή 8 Μαΐου (22.00). Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη