Trending

Hilton Αθήνας: 350 εργαζόμενοι οδηγούνται σε εθελούσια έξοδο


Ορατό μοιάζει το ενδεχόμενο ομαδικών απολύσεων και ανεργίας για 350 εργαζόμενους του εμβληματικού ξενοδοχείου Hilton.

Η διοίκηση ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως για τα επόμενα τρία χρόνια, το ξενοδοχείο κλείνει, λόγω επένδυσης – ανακαίνισης. Την ίδια στιγμή, πρότεινε στους εργαζόμενους τη λύση της εθελούσιας εξόδου, δίνοντας ως δέλεαρ μαζεμένους τους μισθούς. Όσοι δεν δεχθούν να αποχωρήσουν θα εισπράττουν το 40% του μισθού τους. Όριο τίθεται ο σημερινός κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, που είναι τα 663 ευρώ. Η εν λόγω πρόταση θα βρίσκεται σε ισχύει έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Από το 2023 και μετά, αν δεν αλλάξει κάτι, το σύνολο του προσωπικού κινδυνεύει με το φάσμα της απόλυσης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), κάνει λόγο για μια διαδικασία ανακαίνισης που «είναι πρόσχημα για να απαλλαγεί (η επιχείρηση) από το υπάρχων προσωπικό και να το αντικαταστήσει όταν επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο με φτηνό εργατικό δυναμικό από γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων όπως έχει γίνει σε δεκάδες επενδύσεις στον κλάδο!»

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΕΤ καλεί την εταιρία να ξεκινήσει «άμεσα διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων ως οφείλει βάση νόμου». Επίσης, προτείνει στους εργαζόμενους στο HILTON να δείξουν υπομονή και να μην βιαστούν να πάρουν αποφάσεις!

Το σωματείο των εργαζομένων στο HILTON πραγματοποπίησε στάση εργασίας το πρωί της Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου. workenter.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη