Trending

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο Πρόεδρος της Credit Suisse


Ο πρόεδρος της Credit Suisse, Αντόνιο Χόρτα – Οσόριο, έχασε τη δουλειά του μετά από 9 μήνες θητεία στην προεδρία της ελβετικής τράπεζας, αφού παραβίασε του κανόνες καραντίνας σε Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο. Το γεγονός αυτό επέφερε πλήγμα στην εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η αποχώρησή του έπεται έρευνας που διενεργήθηκε από το ΔΣ της τράπεζας, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε. Η τράπεζα αντικατέστησε τον Χόρτα – Οσόριο με τον Ελβετό Αξελ Λέμαν, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα καθήοντα.

Η ξαφνική έξοδος του προέδρου έρχεται μετά από μια καταστροφική χρονιά για την Credit Suisse, η οποία επλήγη από το διπλό σκάνδαλο της Greensill Capital και της Archegos Capital Management, που κόστισε στην τράπεζα πάνω από 5 δισ. δολάρια και προκάλεσε μείωση της τιμής της μετοχής της κατά ένα πέμπτο.

Ο πρώην CEO της Lloyds Banking Group είχε αναλάβει την προεδρία με εντολή να αποκαταστήσει τις ζημιές και να ανανεώσει την κουλτούρα ανάληψης κινδύνου της ελβετικής τράπεζας.

Λεπτομέρειες για την παραβίαση της καραντίνας του Χόρτα – Οράσιο έγιναν γνωστές για πρώτη φορά περίπου έναν μήνα πριν, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε επιστρέψει στην Ελβετία από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 28 Νοεμβρίου και είχε φύγει για την Ιβηρική χερσόνησο πριν ολοκληρωθεί η υποχρεωτική περίοδος καραντίνας διάρκειας 10 ημερών.

«Λυπάμαι που ορισμένες προσωπικές μου ενέργειες οδήγησαν σε δυσκολίες για την τράπεζα και έθεσαν σε κίνδυνο την ικανότητά μου να εκπροσωπώ την τράπεζα», δήλωσε μετανιωμένος ο Χόρτα – Οσόριο. «Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η παραίτησή μου είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των ενδιαφερομένων σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Η Credit Suisse είπε ότι ο πρόεδρός της παραιτήθηκε μετά από έρευνα που ανέθεσε το διοικητικό συμβούλιο και ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Άξελ Λέμαν είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου με άμεση ισχύ.

Τον Δεκέμβριο, το Reuters ανέφερε ότι μια προκαταρκτική εσωτερική έρευνα της τράπεζας διαπίστωσε ότι Χόρτα Οσόριο παρακολούθησε τους τελικούς τένις του Wimbledon στο Λονδίνο τον Ιούλιο χωρίς να ακολουθήσει τους κανόνες καραντίνας της Βρετανίας. Επίσης, παραβίασε επίσης τους κανόνες σε μια επίσκεψη στην Ελβετία τον Νοέμβριο, φεύγοντας από τη χώρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου καραντίνας 10 ημερών, δήλωσε η τράπεζα τον Δεκέμβριο. bankwars.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη