Trending

Αρχές Μαϊου (επαν)εμφανίζονται τα Carrefour στην Ελλάδα


Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα πρώτα καταστήματα Carrefour, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή δραστηριοποίησης του γαλλικού κολοσσού στη χώρα μας δέκα χρόνια μετά την απόσυρσή του από την ελληνική αγορά και δημιουργώντας νέες ισορροπίες στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, σε πρώτη φάση θα ανοίξουν πέντε καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν σε τουριστικές περιοχές με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης από ότι στο παρελθόν, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Το μοντέλο ανάπτυξης και τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μοντέλο ανάπτυξης αφορά σε μικρότερα καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν κάτω από την ομπρέλα Carrefour market, Carrefour express, Carrefour bio με βιολογικά προϊόντα, καθώς Carrefour flash με αυτόματη εξυπηρέτηση.

Τα Carrefour market θα έχουν έκταση από 600 έως 2.000 τ.μ., τα Carrefour express από 200 έως 400 τ.μ., ενώ τα Carrefour bio από 400 έως 800 τ.μ. Αντίστοιχα, τα καταστήματα flash θα είναι ακόμη μικρότερα, καθώς η έκτασή τους δεν θα ξεπερνά τα 150-200 τμ, θα αναπτυχθούν σε αστικά κέντρα, ενώ ως convenience καταστήματα, θα απευθύνονται σε πιο νεανικό, τεχνολογικά εξοικειωμένο κοινό που επιθυμεί να ψωνίζει με άνεση, γρήγορα και εύκολα.

Το χρονοδιάγραμμα
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους σχεδιασμούς να προχωρούν βάσει των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων. Προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη των καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το άνοιγμα των καταστημάτων στα αστικά κέντρα.

«Επιστρέφουμε στην Ελλάδα στο σωστό timing», δήλωναν τον περασμένο Ιανουάριο στο insider.gr (Carrefour στο insider.gr: Επιστρέφουμε στην Ελλάδα στο σωστό timing - Οι στόχοι) πηγές της Carrefour, λίγα 24ωρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις πως η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ δρομολογεί την εκ νέου δραστηριοποίησή της στη χώρα μας.

Η Carrefour ετοιμάζεται να διεκδικήσει εκ νέου την «ψήφο» του Έλληνα καταναλωτή, επιστρέφοντας με νέο συνεργάτη, έχοντας υπογράψει συνεργασία με την εταιρεία Retail & Μore, θυγατρική του Ομίλου Teleunicom, που αποτελεί μέλος του Ομίλου AVE, συμφερόντων του Νίκου Βαρδινογιάννη.

Η νεοσύστατη Retail & More ιδρύθηκε το περασμένο καλοκαίρι - όταν ο Όμιλος AVE ανακοίνωσε επισήμως την είσοδό του στο χώρο της διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης - με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 250 χιλ. ευρώ. Διευθύνων Σύμβουλος της Retail & More είναι ο Βασίλης Στασινούλιας, υψηλόβαθμο στέλεχος της Carrefour – Μαρινόπουλος για πάρα πολλά χρόνια.

«Υπάρχει στενή συνεργασία με την Carrefour τόσο για το άνοιγμα των καταστημάτων όσο και γενικότερα για το πλάνο ανάπτυξης», σχολιάζουν στο insider.gr πηγές της Retail & More, καθώς το άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων στην ελληνική επικράτεια έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία. Insider Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη