Trending

Εξαγορά της Affidea


Στην υπογραφή οριστικής συμφωνίας προχώρησε η Groupe Bruxelles Lambert (“GBL”) για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Affidea, τον κορυφαίο πάροχο διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη, από την B-FLEXION.

H GBL θα επενδύσει έως και 1 δισ. ευρώ στη συναλλαγή. Ο πλειοψηφικός μέτοχος της Affidea, B-FLEXION, θα αποχωρήσει πλήρως και η διοίκηση θα επανεπενδύσει μαζί με την GBL. Η επένδυση αυτή προσδίδει τόσο ανθεκτικότητα όσο και διαφοροποίηση στο χαρτοφυλάκιό τους. 

Η Affidea ιδρύθηκε το 1991 και είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός φορέας διαγνωστικής απεικόνισης, με περισσότερα από 300 κέντρα σε 15 χώρες. Η Affidea επεκτείνει συνεχώς τις υπηρεσίες της, παρέχοντας ολοκληρωμένες και προηγμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με υψηλή ποιότητα και εξυπηρέτηση. 

Η παροχή διάγνωσης ακριβείας είναι υψίστης σημασίας για την παροχή θεραπείας. Η GBL θα υποστηρίζει την Affidea στην ανάπτυξη ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών – ασθενών, γιατρών και ρυθμιστικών αρχών. Μαζί με τη διοίκηση, η GBL σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την Affidea στις βασικές αγορές της, καθώς και να επιταχύνει τις συγχωνεύσεις και εξαγορές σε νέες ελκυστικές ευρωπαϊκές αγορές. 

Η συναλλαγή αυτή σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική επένδυση της GBL στον τομέα της υγείας. Η GBL έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για αυτόν τον κλάδο, δεδομένης της ανθεκτικότητάς του στην οικονομία και των μακροπρόθεσμων τάσεων ανάπτυξης. Η εξαγορά ανταποκρίνεται επίσης στη φιλοδοξία της GBL να αυξήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο σε μη εισηγμένες εταιρίες στο χαρτοφυλάκιό της. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του Ομίλου είναι αυτό να αντιπροσωπεύει περίπου το 40% (αντιπροσώπευε το 25% του χαρτοφυλακίου έως το τέλος του 2021). 
Banks Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη