Trending

S&P: Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας


Κατά μια βαθμίδα, δηλαδή από ΒΒ με θετική προοπτική σε ΒΒ+, αναβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας -ν οίκο αξιολόγησης «S&P».

Η πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας αναβαθμίστηκε, την Παρασκευή (22/04), κατά μια βαθμίδα -ν οίκο αξιολόγησης «S&P» και πλέον βρίσκεται - ΒΒ με θετική προοπτική στο ΒΒ+.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο «S&P» αναφέρει ότι η εν λόγω αναβάθμιση «αντανακλά την προσδοκία μας για συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής της Ελλάδας, ενώ ο αντίκτυπος -ν πόλεμο στην Ουκρανία φαίνεται διαχειρίσιμος υπό το φως των σημαντικών “μαξιλαριών” τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα».

Εν συνεχεία, ο «S&P» σημειώνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο βασικός παράγοντας για την πρόβλεψή του ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί στο 3,4% το 2022 (από 8,3% πέρυσι), παρά τη χαμηλή άμεση έκθεσή της στη Ρωσία, τα σημαντικά «μαξιλάρια» από τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών και τη διαφοροποίηση των εισαγωγών αερίου από προμηθευτές στο Αζερμπαϊτζάν, την Αλγερία, την Αίγυπτο και τη Νιγηρία.

Ακόμα, για τον πληθωρισμό, ο «S&P» σημειώνει ότι αυξήθηκε στο 8% τον Μάρτιο, υψηλό 27 ετών, αλλά δεν υπάρχει έως τώρα ένδειξη ανοδικής πίεσης στους μισθούς, κάτι που σημαίνει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός είναι πιθανόν να επιβραδυνθεί -ν Σεπτέμβριο. Sofokleous10 Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη