Trending

Ελληνική αλυσίδα καφέ προχωρά σε επένδυση $3 εκατ. στις ΗΠΑ

Στα $3 εκατ. ανέρχεται η επένδυση που πραγματοποιεί η Coffee Lab, με σκοπό την επέκτασή της στην αγορά της Αμερικής, αγορά η οποία ήταν στο στόχαστρο της Διοίκησης της αλυσίδας εδώ και αρκετό καιρό.


Μιλώντας στο FnB Daily, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Coffee Lab, Στέλιος Ρουμελιώτης, εξηγεί ότι, δεδομένου του μεγέθους της αμερικανικής αγοράς, η επέκταση των δραστηριοτήτων της αλυσίδας ήταν μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, που υπήρχε καιρό στα σκαριά, ενώ η πρόταση από την Pragmatic Ventures llc, η οποία ανέλαβε το Master Franchise, ευνόησε την υλοποίησή της.

5 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ - ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ 2η ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η επέκταση της αλυσίδας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ξεκινά με τη δημιουργία συνολικά πέντε καταστημάτων σε βάθος διετίας, τα οποία θα είναι στην Νέα Υόρκη.
Παράλληλα με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος, θα στηθεί και μια μονάδα παραγωγής, στην οποία θα δημιουργούνται τα προϊόντα της αλυσίδας, ενώ σταδιακά, θα δημιουργηθεί μια Omnichannel
εμπειρία για τους Αμερικανούς, καθώς η Coffee Lab ετοιμάζει και το e-shop που θα εξυπηρετεί την εκεί αγορά.

"Το σύνολο της επένδυσης ανέρχεται στα $3 εκατ., ενώ €300 χιλ. θα δαπανηθούν για τη δημιουργία του εργαστηρίου παραγωγής των προϊόντων", αναφέρει στο FnB Daily ο κ. Ρουμελιώτης, λέγοντας ότι, εντός καλοκαιριού θα ανακοινωθεί και η είσοδος της αλυσίδας και σε μια ακόμα πολιτεία των ΗΠΑ.

"Έχουμε μεγάλα σχέδια για την Αμερική, αλλά θέλουμε να γίνουν με σωστό βηματισμό". FnB daily Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη