Trending

Μαζικές απεργίες και στη Ryanair

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της Ryanair σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν την Παρασκευή ότι σχεδίαζαν μια απεργία στο Βέλγιο και την Πορτογαλία από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου, μια απεργία στη Γαλλία από τις 25 έως τις 26 Ιουνίου και μια απεργία στην Ιταλία στις 25 Ιουνίου.


Ανακοίνωσαν επίσης σχέδια για απεργία στην Ισπανία στις 24 Ιουνίου, 25 Ιουνίου, 26 Ιουνίου, 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου. Αυτό το απεργιακό κίνημα θα ξεκινήσει μια μέρα μετά την απεργία που εξήγγειλαν οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας των Brussels Airlines.

Τα συνδικάτα ACV και BBTK δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να προβούν σε κινητοποιήσεις επειδή η Ryanair δεν σέβεται τη βελγική εργατική νομοθεσία που καλύπτει θέματα όπως ο κατώτατος μισθός ή η αμοιβή του προσωπικού καμπίνας για ορισμένες εργασίες πριν και μετά την πτήση. Ανέφεραν ότι η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair διαχειρίζεται 17 αεροπλάνα από το αεροδρόμιο του Charleroi και δύο από τις Βρυξέλλες.

Ένας εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε την Παρασκευή ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να προσφέρουν βελτιώσεις αντί να διαταράξουν τα ταξιδιωτικά σχέδια των Βέλγων πελατών.Ωστόσο, ο Ντιντιέ Λεμπέ του συνδικάτου CNE, είπε ότι εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων, ειδικά όσον αφορά το βελγικό εργατικό δίκαιο που εγγυάται έναν κατώτατο μισθό για όλους.

Σημειώνεται ότι πάνω από το 60% των πτήσεων από και προς το Βέλγιο εκτελούνται με αεροσκάφη που δεν εδρεύουν στη χώρα. Deal News
Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη