Trending

Τα νέα deals του Πάνου Γερμανού

Η επένδυση του Πάνου Γερμανού στη Σουηδική κlarna (Buy now pay Later) έχει γίνει ήδη γνωστή.


Η αγορά σήμερα ασχολείται με την νέα επένδυση της εταιρείας Sunlight του Ομίλου Olympia και συγκεκριμένα τη νέα εγκατάσταση στη Βόρεια Καρολίνα για την παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών.

Η Sunlight Batteries USA, θυγατρική της ελληνικής εταιρείας Sunlight Group, επενδύει 40 εκατομμύρια δολάρια στο νέο εργοστάσιο 134.000 τετραγωνικών ποδιών στο Mebane της Βόρειας Καρολίνας.

Κατασκευή, αποθήκευση και διανομή μπαταριών ιόντων λιθίου.
Στη Βόρεια Καρολίνα είναι όλοι πολύ χαρούμενοι γιατί δημιουργούνται περισσότερες από 130 θέσεις εργασίας, με μέσο ετήσιο μισθό άνω των 67.000 δολαρίων.
Μέχρι σήμερα η Sunlight λειτουργούσε μια μονάδα στο γειτονικό Greensboro. Τώρα επεκτείνεται… και γι’ αυτό δικαιούται μια σημαντική φορολογική έκπτωση πάνω από 1,2 εκατομμύρια δολάρια για 12 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι η Sunlight πληροί τους στόχους προσλήψεων και επενδύσεων

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος στην αγορά των ΗΠΑ, η διοίκηση της Sunlight ανακοίνωσε -όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί- και την δεύτερη φάση επένδυσης υψους 40 εκατ. στο Mebane (κομητεία Alamance/Βόρεια Καρολίνα).
Προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου κέντρου παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου και λύσεων φόρτισης προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της αυξημένης ζήτησης στην αγορά της Αμερικής.
Το συνολικό ύψος της επένδυσης (τελικό στάδιο) υπολογίζεται στα 150 εκατ. € δίνοντας προοπτική παραγωγικής δυναμικότητας έως 3GWh, σταδιακά μέχρι το 2026.

Πρόκειται για την δεύτερη εγκατάσταση της (θυγατρικής) Sunlight Batteries USA- μετά τη μονάδα στο Greensboro/Βόρεια Καρολίνα– που δημιουργήθηκε το 2021.
Η αναγνώριση για την ελληνική πολυεθνική του Olympia Group έρχεται και Πολιτειακά, καθώς έλαβε χρηματοδότηση από την τοπική κυβέρνηση για την συμβολή της στην απασχόληση (Job Development Investment Grant). banks. com .gr Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη