Trending

Σημαντική αποκάλυψη στην Αρχαία Ολυμπία

Μια σημαντική αποκάλυψη στην Αρχαία Ολυμπία έγινε γνωστή κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.


Συγκεκριμένα, ανασκαφές που διενεργούνται στο πλαίσιο του έργου για την αποκάλυψη και ανάδειξη του μνημείου έφεραν στο φως άλλα 30 μέτρα (!) και περαιτέρω αποκάλυψη της Ανατολικής Στοάς του Γυμνασίου.

Προβλέπεται η επέκταση της ανασκαφής και η περαιτέρω αποκάλυψη της Ανατολικής Στοάς, η οποία μέχρι πριν από τις πρόσφατες ανασκαφές είχε αποκαλυφθεί σε μήκος 70μ., ενώ με τη λήξη του τρέχοντος ΕΣΠΑ, στο οποίο είναι ενταγμένο το έργο, πιθανόν να αποδοθούν ακόμη 50 μ. 

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, το Γυμνάσιο της αρχαίας Ολυμπίας -που διαμορφώθηκε στα ελληνιστικά χρόνια, με το σωζόμενο κτίριο να χρονολογείται στον 2ο αι. π. Χ.- προοριζόταν για την προπόνηση των αθλητών του δρόμου και του πεντάθλου. Ήταν ένα τεράστιο σύνθετο κτίριο, έκτασης περίπου 22 στρεμμάτων, με στοές κι ένα μεγάλο υπαίθριο χώρο, όπου γίνονταν οι προπονήσεις για τις ρίψεις, το ακόντιο και τον δίσκο. Έχει κατασκευαστεί δίπλα στην κοίτη του Κλαδέου ποταμού, ο οποίος ήδη από την αρχαιότητα του προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη