Trending

Μια "ζουμερή" παραίτηση

Μια παραίτηση με νόημα καταγράφει ο Χαμαιλέων.

Την παραίτησή της από τη θέση του Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου της Ελληνικής ∆ιαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) υπέβαλε η καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Σταματάκη, που κατείχε τη θέση αυτή από την ίδρυση της κρατικής εταιρείας επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη.

Η ΕΔΕΥ, από τον ιδρυτικό νόμο (4001 του 2011) και το καταστατικό της, συστήθηκε για να οργανώνει τους διεθνείς διαγωνισμούς και να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δημοσίου έναντι των εταιρειών που αναλαμβάνουν τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Ωστόσο ποτέ δεν ανέλαβε τον ρόλο αυτόν. Ακόμη μέχρι σήμερα και ενώ «τρέχουν» τρεις συμβάσεις με εταιρείες και πρόκειται να υπογραφούν ακόμη πέντε, δεν διαθέτει την κατάλληλη στελέχωση προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο αυτόν.

Έτσι, παράλληλα με την ΕΔΕΥ, ρόλο διοργανωτή των διαγωνιστικών διαδικασιών και αξιολογητή των προσφορών αναλαμβάνουν επιτροπές που συνιστά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ με επικεφαλής μέλος της.

Επιπλέον, η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση και άλλης εταιρείας με παρεμφερή αρμοδιότητα και επικεφαλής σύζυγο βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από όλα αυτά, η παραίτηση της κ. Σταματάκη μάλλον αναμενόμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς η καθηγήτρια του ΕΜΠ, παρά τη μεγάλη προσφορά της στη διοργάνωση τριών «γύρων» παραχωρήσεων, δεν «έβλεπε φως» στην πλώρη της ΕΔΕΥ.
euro2day.gr


Νεότερη Παλαιότερη