Trending

Μακελειό στη Γαλλία με 84 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Μακελειό άνευ προηγουμένου χτύπησε την Νίκαια της Γαλλίας λίγους μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. 

Oδηγός φορτηγού από την Τυνησία, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Βαστίλης παρέσυρε και σκότωσε 84 πολίτες (σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας) ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100 εκ των οποίων οι 18 πολύ σοβαρά. 
Με βάση αποδείξεις πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και πολλοί κάνουν λόγο για χτύπημα από ισλαμιστή τον οποίο σκότωσε η αστυνομία. 

Ο δράστης αυτού του πρωτοφανούς μακελειού ήταν από την Τυνησία.
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο 31χρονος δράστης ήταν γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα, ενώ δεν φέρεται να είχε απασχολήσει τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Ήδη αστυνομικές αρχές έχουν παραταχθεί σχεδόν σε όλη την περιοχή της Νίκαιας αλλά και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες. 
Κατά τον έλεγχο του φορτηγού βρέθηκαν, όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ήταν τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας F. Hollande επιβεβαίωσε ότι η φρίκη στην Νίκαια της Γαλλίας ήταν τρομοκρατικό χτύπημα και για τον λόγο αυτό παρέτεινε άλλους 3 μήνες έως τις 26 Οκτωβρίου του 2016 τα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε όλη την χώρα. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη της γαλλικής Ριβιέρας Νίκαια αργά το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου του 2016, όταν ένα φορτηγό όργωσε τα πλήθη κατά την διάρκεια επίδειξης πυροτεχνημάτων στην εθνική εορτή Ημέρα της Βαστίλης της Γαλλίας. 
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη