ΤΕΛ. ΝΕΑ
14 Νοεμβρίου 2016

Βουλευτής Δημ. Συμπαράταξης: πηγή χρηματοδότησης της ιστοσελίδας toportal.gr ήταν ο Νίκος Παππάς

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με δηλώσεις του δημοσιογράφου και συγγραφέα Άρη Δαβαράκη ότι η πηγή χρηματοδότησης της ιστοσελίδας toportalgr την οποία διεύθυνε, «ήταν το γραφείο του Υπουργού κ. Νίκου Παππά»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας  κ. Άρης Δαβαράκης, αναφερόμενος στο βιβλίο του ο «Πρωθυπουργός», δήλωσε ότι «η πηγή χρηματοδότησης της ιστοσελίδας portalgr» την οποία διεύθυνε, «ήταν το γραφείο του Υπουργού κ. Νίκου Παππά». Ο κ. Δαβαράκης ισχυρίστηκε δημόσια ότι ελάμβανε από το ίδιο γραφείο αμοιβή 1.000 ευρώ μηνιαίως, ένας συνεργάτης του 500 ευρώ μηνιαίως, ενώ οι υπόλοιποι συνεργάτες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας δούλευαν αμισθί. 

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κ. Ν. Παππάς συμμετείχε σε ορισμένες συσκέψεις για το περιεχόμενο και την κατεύθυνση που θα ακολουθούσε το portalgr, σε γραφεία της οδού Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας ήταν του Υπουργού κ.Βερναρδάκη. Αποκάλυψε ακόμα στη συνέντευξη του την αφοσίωση με την οποία η συγκεκριμένη ιστοσελίδα υποστήριξε προπαγανδιστικά τις θέσεις και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το συντονισμό και τη διεύθυνση του κ. Δαβαράκη. 

Αναφέρθηκε, τέλος, με απογοήτευση στην ξαφνική διακοπή της χρηματοδότησής του, χωρίς άλλη προηγούμενη ενημέρωση από τους εργοδότες του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Η μισθοδοσία του συγκεκριμένου δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε από τον προσωπικό λογαριασμό του κ.Παππά, μέσω τραπέζης, ή από άλλη πηγή και με άλλο τρόπο;
Υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες οι οποίες καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται από τον κ. Υπουργό και αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου" Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->