Trending

Θέλετε να νοικιάσετε ένα σπίτι μέσω Airbnb; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Η ενοικίαση διαμερισμάτων και κατοικιών είτε σε πόλεις είτε σε χωριά και νησιά μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας AirBnb γνωρίζει μεγάλες δόξες παγκόσμια.

Τι πρέπει να προσέξει όμως κάποιος που θέλει να νοικιάσει σπίτι ή διαμέρισμα μέσω της γνωστής υπηρεσίας:

  • Σεντόνια και πετσέτες

Το λιγότερο που θέλετε είναι να πάτε και να δείτε στρώματα χωρίς σεντόνια και πουθενά πετσέτες μες στο μπάνιο.

  • Air Condition/Θέρμανση
Βεβαιωθείτε πως στις λεπτομέρειες τις κατοικίας είναι ξεκάθαρο και πως υπάρχει θέρμανση και αν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του σπιτιού. Σε καμία περίπτωση αν σας ζητηθούν χρήματα για το πετρέλαιο που κάψατε μη δώσετε χρήματα στο χέρι.
  • Wi-Fi
Η μεγαλύτερη παγίδα είναι το ίντερνετ. Πολλά σπίτια έχουν σύνδεση στο ίντερνετ αλλά χρειάζεται ειδικό login / password – εσείς συνήθως πάτε να μπείτε το βράδυ, τότε που δε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη και έτσι μένετε όλο το βράδυ χωρίς σύνδεση. Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίζονται απ’ την αρχή. 



  • Πλυντήριο


Να ξέρετε πως σε πολλές πόλεις υπάρχουν κοινά πλυντήρια στις εισόδους. Στείλτε ένα μήνυμα για να ξέρετε αν το μηχάνημα είναι εντός διαμερίσματος. 


  • Ασανσέρ

Μην είστε σίγουροι πως επειδή το διαμέρισμα που θα κλείσετε βρίσκεται στον 6ο όροφο έχει απαραίτητα ασανσέρ. Περιοχές όπως το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη είναι γνωστές για την έλλειψη ασανσέρ.


  • Πάρκινγκ

Κανείς δε θέλει να νοικιάσει ένα σπίτι και να χρειάζεται να κάνει κύκλους μέχρι να βρει να παρκάρει. Βεβαιωθείτε όχι μόνο πως υπάρχει πάρκινγκ, αλλά και πως δεν χρειάζεται ειδική άδεια.


  • Πιστολάκι μαλλιών

Αν δεν είστε σίγουροι πως ο συγκάτοικος σας θα φέρει μαζί του σεσουάρ, καλύτερα να ρωτήσετε εκτός κι αν θέλετε να αρπάξετε κανένα κρύωμα. 


  • Καφετιέρα και άλλες οικιακές συσκευές

Αποφασίσατε να νοικιάσετε ένα σπίτι για να νιώθετε πιο “ζεστά” σε σχέση με ένα ξενοδοχείο. Γι αυτό ρωτήστε αν υπάρχει καφετιέρα ώστε να απολαύσετε τον πρωινό καφέ σας ή τοστιέρα να πεινάσετε και θέλετε ένα τοστ. 


  • Πολιτικές ακύρωσης

Κάποιοι επιτρέφουν όλα τα χρήματα, κάποιοι τα μισά, κάποιοι τίποτα σε περίπτωωση ακύρωσης. Επειδή άνθρωποι είμαστε, ας ξέρετε εκ των προτέρων τι γίνεται σε περίπτωση που δε μπορέσετε να ταξιδέψετε.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη