Trending

Johnson & Johnson: αποζημίωση 55 εκατομμυρίων σε γυναίκα που υπέστη καρκίνο

Η Johnson & Johnson καλείται από δικαστήριο των ΗΠΑ  να καταβάλει αποζημίωση ύψους 55 εκατομμυρίων  δολαρίων σε μια γυναίκα που υποστήριξε ότι χρησιμοποιώντας το προιόν πούδρας  “ταλκ” για προσωπική υγιεινή, υπέστη καρκίνο στις ωοθήκες.

Η απόφαση αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά δικαστική ήττα  η οποία αντιμετωπίζει περίπου 1.200 μηνύσεις με την κατηγορία ότι δεν προειδοποίησε επαρκώς τους καταναλωτές για τον κίνδυνο του καρκίνου από προϊόντα που περιέχουν τάλκη. Η δεύτερη δίκη έγινε στην πολιτεία του Μιζούρι, και η ενάγουσα ονομάζεται Γκλόρια Ρίστεσουντ.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Κάρολ Γκούντριτς είπε ότι η ετυμηγορία αντίκειται σε 30 χρόνια ερευνών που υποστηρίζουν ότι ο τάλκης σε καλλυντικά προϊόντα είναι ασφαλής. Η εταιρεία σκοπεύει να ασκήσει έφεση και θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων της.

Το ίδιο δικαστήριο είχε επιδικάσει τον Φεβρουάριο αποζημίωση 72 εκατομμυρίων δολαρίων  στην οικογένεια μιάς γυναίκας η οποία πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών μετά από χρήση της πούδρας τάλκη στα γεννητικά της όργανα.
bakwars.gr
Νεότερη Παλαιότερη