Trending

Αποσύρονται δημοφιλή κινητά της Samsung - τεράστιο πλήγμα για την εταιρεία

Τεράστιο πλήγμα 12,7 δισ. ευρώ έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στην κεφαλαιοποίηση της μεγάλης νοτιο-κορεατικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Samsung το πρόβλημα με την ανάφλεξη των μπαταριών ή και των ίδιων των ολοκαίνουργιων «έξυπνων» κινητών της τηλεφώνων μοντέλου Galaxy Note 7, σειρά συσκευών η οποία είναι (ήταν) ιδιαίτερα δημοφιλής παγκοσμίως.

Οι πολλαπλές αναφορές καταναλωτών για ανάφλεξη των Note 7 ανά τον κόσμο αμέσως μετά την κυκλοφορία τους - έχοντας διαφημιστεί εκτεταμένα, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο - ανάγκασαν την Samsung να προβεί σε μια εξαιρετικά σπάνια και ακριβή ολική ανάκληση και αντικατάσταση όλων των συσκευών Note 7 που έχει πωλήσει, προειδοποιώντας μάλιστα τους κατόχους τους ότι πρέπει να τα έχουν απενεργοποιημένα μέχρι την αντικατάστασή τους, όπως έπραξαν πολλές εποπτικές αρχές προτύπων ασφαλείας των ΗΠΑ.

Η ανάκληση μεταξύ άλλων έπληξε καίρια τη δημόσια εικόνα και την αξιοπιστία της Samsung και των κινητών τηλεφώνων της, τα οποία συνήθως αποτελούν εξαιρετικά δείγματα καινοτομίας και τεχνολογικής εξέλιξης, λόγος για τον οποίο η νοτιο-κορεατική εταιρεία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων στον πλανήτη.
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη