Trending

Αποκαλύψεις για τις αδελφές Μπουβιέ

Γράφει η Marie L.

Γνωρίζουμε ότι η Τζάκι πήρε από την αδελφή της τον Αριστοτέλη Ωνάση. Μπορεί όμως και η Λι να  είχε σχέση με τον Τζον Φ. Κέννεντι. Υπάρχει ένα βιβλίο με μυστικά για τη σχέση των δύο αδελφών. ''Όπως εγώ πρέπει να είσαι τρία βήματα πίσω της'', είπε η βασσίλισσα Ελισσάβετ προς τον πρίγκηπα Φίλιππο με σαρκαστικό τρόπο. Αυτή η φράση ειπώθηκε σε ένα δείπνο στο Μπάκιγχαμ για την καλεσμένη Λι Ράτζιβιλ της οποίας η ζωή επισκιάζεται ακόμη από αυτή της αδελφής της Τζάκι Κέννεντι.

Έχουν γραφεί πολλά για τις αδελφές αυτές. Τελευταία εμφανίστηκε μία καινούρια διπλή βιογραφία που επιχειρεί να περιγράψει τη σχέση τους. Το βιβλίο έχει τίτλο ''The Fabulous Bouvier Sisters- The Tragic and Glamorous Lives of Jackie and Lee''. Σ' αυτό οι συγγραφείς Σαμ Κάσνερ και Κάνσι Σενμπέργκερ αποκαλύπτουν κρυφά γεγονότα από τη ζωή των δύο λαμπερών αδελφών. Ηπηγή τους είναι κυρίως συνεντέυξεις με τη Λι και άλλα στοιχεία. Η Λι μάλιστα τους εκμυστηρέυτηκε γεγονότα παρόλο που, όπως γράφουν οι συγγραφείς στο πρώτο κεφάλαιο, υπάρχει ένας κανονισσμός που δεν είναι γραπτός: αν είσαι φίλος της Λι, δεν αναφέρεις ποτέ την αδφλφή της.

  H Τζάκι ήταν πιο μεγάλη από τη Λι. Το αληθινό της όνομα ήταν Ζακλίν Λι Μπουβιέ. Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1929. Είχε διαφορά τριάμιση χρόνια με τη Λι, της οποίας το αληθινό όνομα ήταν Καρολάιν Λι Μπουβιέ. Ο πατέρας τους ήταν ένας ωραίος γυναικάς χρηματιστής, που ονομαζόταν Τζον Βέρνον Μπουβιέ και έμοιαζε με τον Κλαρκ Γκειμπλ. Η μητέρα τους ονομαζόταν Τζάνετ Νόρτον Λι. Συμπεραίνουμε ότι η αντιπαλότητα μεταξύ τους παρουσιάστηκε από τα παιδικά τους χρόνια. Η Τζάκι ήταν η αγαπημένη του πατέρα τους. Η Λι εκμυστηρεύεται στο βιβλίο ''Happy Times'' ότι του έμοιαζε πολύ. Οι γονείς τους πήραν διαζύγιο όσο ακόμα η Τζάκι και η Λι ήταν παιδιά. Αργότερα η Λι ήταν πιο εντυπωσιακή από τη Τζάκι. Ήταν πιο λεπτή, είχε περισσότερο στυλ και φίνα ζυγωματικά. Διέθεταν και οι δύο μία φωνή αδύνατη, ψιθυριστή και αισθησιακή.

  Η Λι παντρεύτηκε το 1953, (όταν ήταν 20 χρονών) τον εκδότη  Μάικλ Τεμπλ Κάνφιλντ κλέβοντας λάμψη από τη Τζάκι. Η δεύτερη ένα μήνα αργότερα ακολούθησε το παράδειγμα της αδελφής της και παντρεύτηκε τον πιο πλούσιο και χαρισματικό Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντι. Εν τω μεταξύ η Λι χώρισε και γνώρισε τον πλούσιο Πολωνό Στάνισλαβ Ράτζιβιλ το1959 και άρχισε να ονομάζει τον εαυτό της ''πριγκήπισσα Λι Ράτζιβιλ''. Η Τζάκι όμως ήταν άφθααστη αφού έγινε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ο JFK έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 1961.

  Ένα περιστατικό που μας εκπλήσσει στο βιβλίο είναι οι εικασίες  ότι η Λι είχε σχέση  με τον Τζον Κένεντι. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο Κάνφιλντ του είχε πει ότι η Λι είχε κοιμηθεί με τον Πρόεδρο ενώ έκαναν όλοι μαζί διακοπές στη Νότια Γαλλία. Η Τζάκι της το ανταπέδωσε παίρνοντας από αυτήν τον Αριστοτέλη Ωνάση. Η Λι είχε πρώτη σχέση μαζί του ενώ εκείνος έβγαινε με τη Μαρρία Κάλας. Επίσης, η Κάλας αποκάλυψε στο δημοσιογράφο Λίο Λέρμαν ότι δεν εχθρευόταν ποτέ τη Τζάκι αλλά μόνο τη Λι.


  Σύμφωνα με τους συγγραφείς ο Ωνάσης σύναψε σχέση με τη Λι από συμφέρον, γιατί ο Έλληνας κροίσος προσπαθούσε να προσεγίσει το Λευκό Οίκο, εφόσον η αμερικανική κυβέρνηση ήταν αρνητικά στραμμένη προς τον ίδιο. Όπως ξέρουμε, όλα άρχισαν όταν λίγους μήνες πριν το θάνατο του Τζον Κλενεντι στις 21 Νοεμβρίου 1963. Στις 7 Νοεμβρίου γεννήθηκε ο Πάτρικ ο οποίος έμεινε στη ζωή 39 ώρες μόνο. Τότε η Λι ήταν σε κρουαζιέρα με τον Ωνάση. Πήγε στην κηδεία του Πάτρικ και γύρισε στο ''Χριστίνα'' παίρνοντας μαζί της την αδελφή της. Όταν το ταξίδι ταλείωσε ο Ωνάσης δώρισε στη Λι τρία διαμαντένια βραχιόλια και στη Τζάκι ένα  καταπληκτικό κολιέ  σε διαμάντια και ρουμπίνια. Η Λι σοκαρίστηκε.

  Όμως ακόμα πιο πολύ σοκαρίστηκε όταν πέντε χρόνια αργότερα, πληροφορήθηκε από τις εφημερίδες ότι η αδελφή της αρραβωνιάστηκε μυστικά με τον Ωνάση. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του Τζον Κένεντι το 1963 και του αδελφού του Μπομπ, με τον οποίο υπάρχουν εικασίες ότι διατηρούσε δεσμό, γεγονός που δεν αναλύεται στο βιβλίο. Η Τζάκι δήλωσε ότι δολοφονούν τους Κένεντι σην Αμερική και δέχεται την πρόταση του Έλληνα κροίσου. Η Λι, πολύ απογοητευμένη επικοινώνησε με τον Τρούμαν Καπότε και φώναξε ''Πώς μπόρεσε να μου το κάνει αυτό;''. Αργότερα βρήκε δυνάμεις και παρευρέθηκε στο γάμο της Τζάκι και του Αριστοτέλη Ωνάση τον Οκτώβριο του 1968.

   Καθώς περνούσε ο καιρός το 1974 η Λι πήρε διαζύγιο από τον Ράτζιβιλ. Ο Ωνάσης επίσης είχε ξεκινήσει το διαζύγιό του από τη Τζάκι. Πριν όμως τελειώσει ο Ωνάσης πέθανε. Έτσι, μετά από συννενόηση με την κόρη του Χριστίνα, κληρονόμησε το ποσό των 26 εκατομμυρίων δολλαρίων . Η Λι ήταν περίπου πάμπτωχη ενώ η Τζάκι πλούσια.


   Το 1993 διαπιστώθηκε ότι η Τζάκι έπασχε από λέμφωμα non- Hodgkin's. H Λι  της συμπαραστάθηκε έως ότου πέθανε το Μάιο του 1994. Τελικά, σύμφωνα με τη διαθήκη, η Τζάκι δεν άφησε τίποτα στη Λι, αλλά άφησε 500.000 δολλάρια στο καθένα από τα παιδιά της Λι. Πήρε αυτή την απόφαση γιατί εκείνη φρόντιζε τη Λι όλη της τη ζωή.

  Η Λι ανέφερε στους συγγραφείς του βιβλίου ότι στην περίεργη σχέση τους παρέμεναν για πάντα αδελφές, ενώ παλαιότερα ήταν και φίλες.
Νεότερη Παλαιότερη