Trending

Σύμπραξη Rivulis και POLYPLASTIC για την κατασκευή του πρώτου κορυφαίου εργοστασίου συστημάτων μικροάρδευσης στη Ρωσία

Η Rivulis, ένας διεθνής πάροχος καινοτόμων λύσεων μικροάρδευσης, και ο Όμιλος POLYPLASTIC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλαστικών σωλήνων για τους κλάδους υποδομών και αγροτικής παραγωγής στην Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), προχώρησαν σε υπογραφή συμφωνίας για την ίδρυση κοινοπραξίας στη Ρωσία, φέρνοντας για πρώτη φορά στη χώρα κορυφαίες εμπορικές και παραγωγικές δραστηριότητες συστημάτων  μικροάρδευσης.

Η νέα εταιρεία POLYPLASTIC Rivulis Irrigation Systems θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της την άνοιξη του 2019 και πρόκειται να εγκαταστήσει μία τοπική μονάδα παραγωγής και αποθήκευσης συστημάτων μικροάρδευσης στο Volzhskiy, έξω από το Volgograd, στη μεγαλύτερη γεωργική ζώνη της Ρωσίας. Η κοινοπραξία θα εμπορεύεται προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου Rivulis, όσο και του ομίλου της POLYPLASTIC ενώ το brand της Eurodrip θα έχει εξέχουσα θέση στο χαρτοφυλάκιο των προς διάθεση προϊόντων. Στόχος της είναι η περαιτέρω διείσδυση της μικροάρδευσης σε όλη τη Ρωσία.

Η κοινοπραξία θα συνδυάσει το ήδη καθιερωμένο εμπορικό σήμα POLYPLASTIC, την εξειδίκευση στις λύσεις πλαστικών σωληνώσεων και υποδομών, το ευρύ δίκτυο παραγωγικών εγκαταστάσεων και την προμηθευτική δυναμική του Ομίλου POLYPLASTIC με την τεχνογνωσία στη μικροάρδευση, το πλήρες προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και την ικανότητα παράδοσης ολοκληρωμένων έργων του Ομίλου Rivulis.

Η νέα συνεργασία δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης για την Rivulis Eurodrip που εδρεύει στα Οινόφυτα και αποτελεί το Business Unit Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του Ομίλου Rivulis. Η κοινοπραξία θα υπάγεται διοικητικά στο συγκεκριμένο Business Unit ενώ η ελληνική  ομάδα  θα  παράσχει την εκπαίδευση του προσωπικού στη Ρωσία και τεχνική υποστήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη από την Ελλάδα πρόκειται να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης στη νέα εταιρεία.

Παράλληλα, η μονάδα της Rivulis Eurodrip στα Οινόφυτα θα αποτελέσει  αποκλειστικό προμηθευτή σταλακτών σε όλες τις γραμμές παραγωγής στη Ρωσία.  Επίσης, μέσω της διεύρυνσης του δικτύου πελατών, αναμένεται ενίσχυση των πωλήσεων ορισμένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τη συγκεκριμένη αγορά που θα συνεχίσουν να παράγονται στην Ελλάδα.

Ο  CEO της Rivulis  Richard Klapholz, δήλωσε σχετικά: «Η Rivulis είναι υπερήφανη που ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο POLYPLASTIC για τη δημιουργία της πρώτης πολυεθνικής εταιρείας μικροάρδευσης στη Ρωσία. Διευρύνοντας το διεθνές αποτύπωμά μας με δυνατότητες παραγωγής και διανομής στη Ρωσία, Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη