Trending

To Αlba Graduate Business School αναγνωρίζεται από το AACSB International για το Recruitment Confidence Index (RCI) ανάμεσα σε 21 σχολές business

Για δεύτερη φορά, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece αναγνωρίζεται από το AACSB International, το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο για την εκπαίδευση στελεχών, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα από τα λίγα, επίλεκτα ιδρύματα στον κόσμο που φέρνουν επαναστατικές αλλαγές στο τοπίο τής εν λόγω εκπαίδευσης.

Η αναγνώριση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Innovations That Inspire» για το 2019, και αφορά το Recruitment Confidence Index (Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας ή RCI) του Alba.

Aυτήν τη φορά το θέμα του διαγωνισμού έδωσε έμφαση στη συνδημιουργία της γνώσης – μία από τις πέντε ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στο Collective Vision for Business Education του AACSB. Με την έρευνα και την ηγεσία της σκέψης ως θεμέλιο, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα προχωρούν σε μία ευρεία γκάμα από συνεργασίες για να υποστηρίξουν νέα ακαδημαϊκά προγράμματα, να εδραιώσουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες και να ασκήσουν επιρροή στην κλαδική και κυβερνητική πολιτική.

«Οι σχολές business που δραστηριοποιούνται σε διάφορα αντικείμενα και κλάδους, εντός και εκτός των παραδοσιακών ορίων του επιχειρείν και της διοίκησης, ενσαρκώνουν το όραμα του AACSB για το μέλλον της εκπαίδευσης στελεχών» σχολίασε ο κ. Thomas R. Robinson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AACSB. «Η αναγνώριση του Alba είναι τιμή για εμάς, καθώς το Alba ηγείται διά του παραδείγματος: δίνοντας έμφαση στα δικά του πεδία εξειδίκευσης και αγκαλιάζοντας νέες προσεγγίσεις στις συνεργασίες, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται κρίσιμα ζητήματα που προάγουν την κοινωνική αλλαγή».
                                                                                                     
Με βάση μία ετήσια έρευνα των στελεχών HR, ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας μετρά τις προσδοκώμενες αλλαγές στην προσέλκυση και πρόσληψη προσωπικού και προσφέρει μία δεξαμενή σκέψης για τα στελέχη του HR στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την επίδρασή του στην καινοτομία (innovation impact), υπολογίζεται ότι το RCI έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 2.000 μοναδικούς χρήστες στα 11 χρόνια της ύπαρξής του στην Ελλάδα ­– ανάμεσά τους στελέχη HR από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Tο RCI συγκεντρώνει επίσης σημαντική δημοσιότητα στον ειδικό και γενικό τύπο (εθνικές πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες, περιοδικά της αγοράς εργασίας και της κοινότητας HR, ιστοσελίδες και άλλα). Τα αποτελέσματα χρησιμοποιούνται συνεχώς από εθνικά ινστιτούτα (υπουργεία και γενικές γραμματείες, ερευνητικά κέντρα, συμβούλους) και διεθνείς φορείς (αντιπροσωπείες διεθνών οργανισμών στην Ελλάδα) για την παραγωγή εθνικών αναφορών σχετικών με την κατάσταση της ελληνικής αγοράς εργασίας. Επιπλέον, τα στελέχη HR εκτιμούν βαθιά το ότι συμμετέχουν στο ετήσιο event του RCI, όπου έχουν την ευκαιρία για networking και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε τρέχοντα trends της αγοράς, αλλά και να παρακολουθήσουν τις πιο πρόσφατες έρευνες στο HR και τα σχετικά θέματα.

Ο πρύτανης του Alba, κ. Κώστας Αξαρλόγλου, μίλησε για τη συνεισφορά του Alba στον επιχειρηματικό κόσμο με το RCI αλλά και για τη σημασία του βραβείου: «To Alba, που βρίσκεται κοντά στην οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα, παρέχει το RCI για να βοηθήσει τα μέλη της να αποκτήσουν πληρέστερη κατανόηση της αγοράς εργασίας. Είναι πράγματι σημαντικό το γεγονός ότι λάβαμε τη διάκριση του AACSB ανάμεσα σε μία ελίτ σχολών business, μία αναγνώριση της στήριξης του Alba στην επιχειρηματική κοινότητα».

Σχολιάζοντας τη σημασία του Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας, ο κ. Αριστοτέλης Αλεξόπουλος, Director of Applied Research στο Alba, σημείωσε: «Ο δείκτης RCI λειτουργεί, για περισσότερο από μια δεκαετία τώρα, ως ένα βαρόμετρο όχι μόνο της αγοράς εργασίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Αποδεικνύει ότι η οικονομική δραστηριότητα και η ζήτηση εργατικού δυναμικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και ακολουθούν παράλληλες πορείες. Το Alba είναι περήφανο που συμβάλλει δημιουργικά και στα δύο μέρη αυτής της σχέσης: αφενός στην ανάπτυξη και “προσφορά” ικανών νέων στελεχών στην αγορά εργασίας και αφετέρου στη μελέτη και αξιοποίηση νέων μεθόδων και τεχνολογιών management για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων».

Από την πλευρά της η κα Στέλλα Μαρίου, Director of Quality and Accreditations στο Alba, δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά που διακρινόμαστε ανάμεσα στους πρώτους σε αυτό τον διαγωνισμό και είμαστε ενθουσιασμένοι που μία από τις πρωτοβουλίες μας στην εφαρμοσμένη έρευνα επιλέγεται ανάμεσα στις 21 καλύτερες “Καινοτομίες που εμπνέουν” του AACSB για το 2019. Η δέσμευση του Alba στην ποιότητα, καθοδηγούμενη από το πάθος μας για καινοτομία και την αλλαγή στον επιχειρηματικό κόσμο, αναγνωρίζεται και ενισχύεται από αυτή την τιμή που μας κάνει το AACSB».

Διανύοντας πλέον τον τέταρτο χρόνο του, ο θεσμός «Innovations That Inspire» έχει αναδείξει περισσότερες από 100 προσπάθειες σχολών business, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πρωτοποριακές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα, την ανάμειξη με την κοινότητα, και την ηγεσία. Μέχρι στιγμής, μέλη της AACSB Business Education Alliance έχουν μοιραστεί περισσότερες από 800 καινοτομίες, δημιουργώντας ένα υπολογίσιμο απόθεμα στο σύστημα Data Direct της AACSB να πληροφορεί και να εμπνέει μέλη του κλάδου.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις καινοτομίες μπορείτε να βρείτε στο aacsb.edu/innovations-that-inspire Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη